Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Serbiei s-a infectat cu SARS-COV-2: Predecesorul său a murit din cauza COVID-19

basilica.ro
Patriarhul Porfirie

Patriarhul Porfirie al Serbiei s-a infectat cu virusul SARS-COV-2! Al 46-lea patriarh al influentei Biserici Ortodoxe Sârbe, cea mai mare confesiune creştină a ţării, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, a anunţat marţi biroul său.

Porfirie, în vârstă de 60 de ani, "rămâne cu simptome foarte uşoare şi (...) va fi tratat la domiciliu", a declarat biroul său într-un comunicat, adăugând că patriarhului "i-a fost prescrisă terapie corespunzătoare".

”În conformitate cu un anumit protocol și cu sfatul medicilor, șeful Bisericii Ortodoxe Sârbe va petrece zilele următoare pe tratament la domiciliu.”, precizează site-ul Patriarhiei Serbiei.

”Sfinția Sa are simptome foarte ușoare ale unei infecții virale, i s-a prescris o terapie adecvată și respectă toate măsurile epidemiologice. Prin intermediul comunicațiilor electronice, este în contact permanent cu eparhiile și îndeplinește sarcini administrative complet nederanjat. De asemenea, nu încetează să sprijine cu rugăciune medicii și personalul medical în munca lor și se roagă mai ales pentru vindecarea tuturor celor afectați de epidemie. Patriarhul își exprimă regretul că manifestările publice la care trebuia să participe au fost amânate până la noi ordine.”, mai precizează sursa citată.

Anul trecut, Porfirie a intrat de asemenea în izolare după ce a fost în contact cu un preot infectat.

COVID-19 a infectat până acum 1.359.544 de persoane şi a ucis 12.936 în Serbia, o ţară de aproximativ 7 milioane de locuitori.

După o pauză în decembrie, rata de infecţie în ţara din Balcani a crescut în ianuarie odată cu apariţia tulpinii mai contagioase a COVID-19 Omicron.

În februarie anul trecut, Porfirie i-a succedat patriarhului Irineu, care a murit de COVID-19 în noiembrie 2020 la vârsta de 90 de ani.

Biserica Ortodoxă Sârbă are aproximativ 12 milioane de adepţi, în principal în Serbia, Muntenegru şi Bosnia.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.