Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul şi preşedintele au schimbat ziua sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului

 Klaus Iohannis patriarhul daniel

Patriarhul Daniel şi preşedintele Iohannis au avut o întâlnire privată marţi seara. Nici Administraţia Prezidenţială, nici Patriarhia nu au transmis vreun comunicat cu privire la această întâlnire, însă purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat pentru stiripesurse.ro că temele de discuţie au vizat în special Catedrala Mântuirii Neamului.

Vezi şi: EXCLUSIV - Fracturi majore în USR. Dacian Cioloş, la un pas să rupă partidul

Vezi şi: ULTIMA ORĂ: Iohannis a semnat pentru 'lovitura de stat a BNR'

"S-a discutat despre trei lucruri importate. Primul a fost 2018 - anul centenarului. S-au discutat câteva aspecte legate de un program comun în care să fie implicată şi Patriarhia, şi Preşedinţia. S-a discutat despre Catedrala Naţională, care mai este stadiul lucrărilor, domnul preşedinte a fost curios să afle lucrul acesta. În acest context, s-a fixat aseară ca ziua de sfinţire în 2018 a Catedralei, a bisericii, să nu mai fie 1 decembrie, cum s-a vehiculat până acum, pentru că e zi naţională, ci va fi ziua de 30 noiembrie 2018, este şi ziua Sfântului Andrei, o mare sărbătoare, unul dintre hramurile viitoarei Catedrale. Întâlnirea a avut un caracter privat", a declarat Vasile Bănescu.

Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului au început pe 23 decembrie 2011. În prezent se lucrează intens pentru finalizarea bisericii până în 2018. La momentul sfinţii, cel mai probabil, clădirea va fi parţial finisată şi doar altarul va fi pictat. Restul finisajelor şi picturilor, dar şi celelalte clădiri ale complexului, vor fi realizate ulterior sfinţirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.