Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salariu de mii de euro pentru Patriarh

patriarhul daniel rugaciune

Patriarhul Daniel va primi, potrivit proiectului Legii salarizării în sistemul bugetar, un salariu dublu față de cel actual.

Potrivit datelor furnizate chiar de Biserica Ortodoxă Română, Patriarhul Daniel primește în prezent de la buget un salariu lunar net de aproximativ 7.731 lei, pe lângă 6.169 lei din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucureștilor. Conform noii legi a salarizării, câștigul de la stat al Patriarhului Daniel se va dubla, acesta urmând să primească lunar de la buget un salariu brut de bază de 20.000 lei, ceea ce reprezintă un salariu net de bază de 14.727 lei. In total, Patriarhul va incasa lunar peste 20.000 de lei (adica peste 4.500 de euro)

Autoritățile au estimat că de la bugetul de stat vor primi sprijin lunar de salarizare 16.625 de clerici, inclusiv 93 de capi religioși.

Toți ceilalți clerici vor fi plătiți la nivelul funcțiilor din învățământ.

Preoți, diaconi, pastori, vestitori, imami, rabini sau cantorii din cultul mosaic, cu studii superioare, vor avea, totodată, salarii de încadrare care vor ajunge până la 4.245 lei (2.978 lei net), iar cei cu studii medii vor fi plătiți la nivelul unui învățător și vor fi încadrați cu un salariu de bază de maximum 2.995 lei (2.102 lei net).

Preluare: profit.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.