Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronatul Judeţean al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici şi Mijlocii din Bacău se alătură CONAF

femeie

Patronatul Judeţean al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici şi Mijlocii Botoşani se va alătura, vineri, Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), organizaţie ce reuneşte antreprenoriatul feminin din întreaga ţară.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de CONAF, de la deschiderea primei sucursale, în luna mai, numeroase entităţi locale s-au alăturat Confederaţiei Naţionale, unindu-şi forţele pentru o mai bună susţinere a femeilor de afaceri din România, iar antreprenoarele din Botoşani îşi doresc să se alăture confederaţiei, contribuind astfel cu experienţa şi resursele lor la consolidarea mediului de afaceri local şi punând umărul alături de femeile de afaceri din întreaga ţară în efortul lor de a schimba mentalităţile referitoare la antreprenoriat.

"Şi la Botoşani ne-am propus să punem laolaltă toată experienţa şi resursele noastre pentru a consolida mediul de afaceri local şi, desigur, pentru a contribui la eforturile CONAF de a schimba mentalităţile referitoare la antreprenoriat. Din experienţa mea, sunt convinsă că în această unitate, la care se adaugă noi şi noi patronate din toate judeţele ţării, nu vor întârzia să apară proiecte de ţară, modificări legislative şi misiuni economice care vor aduce în prim plan antreprenoriatul feminin", a spus preşedinta Patronatului Judeţean al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici şi Mijlocii Botoşani, Mihaela Marcu, citată în comunicatul de presă menţionat.

Din studiile efectuate de FRAMES pentru CONAF reiese că numărul femeilor de afaceri din România a crescut considerabil, în anul 2019 fiind prezente în afaceri 675.867 de femei, cu 87.513 mai multe decât în 2014. La Botoşani, în 2018 erau înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului ca acţionari 3.813.

Preşedintele CONAF, Cristina Chiriac, afirmă că femeile de business din România au energia, deschiderea şi competenţa de a dezvolta parteneriate şi colaborări cu organismele profesionale şi patronale internaţionale.

"Lansarea Patronatului Judeţean al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici şi Mijlocii Botoşani demonstrează încă o dată nevoia de unitate antreprenorială, de stimulare a spiritului antreprenorial, în contextul în care judeţul Botoşani se află printre ultimele opţiuni ale antreprenorilor şi investitorilor din România! Nivelul scăzut de trai şi migraţia masivă a forţei de muncă activă din judeţul Botoşani pun la grea încercare antreprenorii care se încăpăţânează să creeze locuri de muncă şi să aducă plusvaloare în economia locală. O felicit pe Mihaela Marcu pentru iniţiativă şi determinarea de a promova antreprenoriatul feminin!", a precizat Cristina Chiriac.

Confederaţia Patronală din România are ca obiectiv susţinerea şi promovarea antreprenoriatului feminin şi reprezintă interesele a nouă organizaţii economice şi sociale având ca scop apărarea drepturilor şi intereselor economice, sociale, financiare, juridice şi culturale ale femeilor de afaceri în relaţiile cu autorităţile publice şi dezvoltarea unor relaţii de afaceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.