Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patroni din HoReCa avertizează Guvernul cu efecte 'severe' în cazul schimbării Codului Fiscal

HORECA
HORECA

Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR) atrage atenția că modificările dorite de Guvern la Codul Fiscal vor avea un impact sever asupra industriei HoReCa din România.

”Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR) atenţionează că modificările aduse codului fiscal aşa cum au fost publicate astăzi, 5 iulie, în proiectul de ordonanţă propus de Ministerul de Finanţe vor avea un impact sever asupra industriei ospitalităţii din România”, arată federaţia într-un comunicat.

Conform proiectului de ordonanţă privind modificarea Codului Fiscal publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor, se propune creşterea TVA- ului de la 5% la 9% în HORECA. De asemenea, se propune abrogarea Legii 170 privind impozitul specific, ceea ce trece automat tot sectorul HORECA pe impozit pe venit, chiar dacă operatorii sunt sau nu sunt microîntreprinderi.

Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalitătii din România face apel la toţi parlamentarii României să ia în considerare faptul că impactul sever asupra HORECA vine pe fondul tuturor celorlalte crize cu care industria se confruntă în ultimii doi ani.

„Considerăm că NU ESTE momentul pentru o impozitare crescută şi pentru eliminarea unor facilităţi fiscale! Facem apel la toţi parlamentarii României să ia în considerare impactul sever pe care aceste măsuri îl vor avea în industria HORECA şi să îşi asume politic că au adoptat măsuri ÎMPOTRIVA Industriei Ospitalităţii din România! Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR) va face toate demersurile necesare şi posibile pentru a se asigura că parlamentarii înţeleg impactul negativ al acestor măsuri asupra industriei şi că vor corecta aceste propuneri, în sensul eliminării lor”, spune Corina Martin, secretar general FPIOR.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.