Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronii clinicilor şi laboratoarelor private vor să încaseze şi mai mulţi bani de pacienţi

sanatate2

Acum, dacă cer bani în plus pentru investigaţii şi tratamente, patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractul cu Casa. Aşa că le cer autorităţilor să schimbe contractul-cadru din sistemul de asigurări. E interzis ca furnizorii de servicii medicale care primesc fonduri de la Casa de asigurări să ceară bani în plus de la cei care vin cu bilet de trimitere.

Multe clinici şi laboratoare încalcă regula. Au introdus şi tot felul de taxe, precum cea de analiză a dosarului. Deşi nici acelea nu sunt legale. Pot plăti scump, dacă pacienţii îi reclamă. Potrivit legislaţiei în vigoare, cei care le iau bani asiguraţilor pentru serviciile medicale decontate riscă să piardă contractul cu Casa de asigurări de sănătate. Casa poate decide direct rezilierea, fără alte sancţiuni.

Şi au fost astfel de cazuri. La discuţiile pentru noul contract-cadru pentru serviciile medicale, furnizorii privaţi au cerut să li se permită să încaseze oficial şi transparent "contribuţia personală" pentru servicii medicale şi de cazare. Iar pacienţii să-şi asume asta prin semnătură, de la începutul tratamentului. Patronii de la clinicile şi laboratoarele medicale private mai cer şi o majorare de 20 la sută pentru tarifele decontate de către Casa de asigurări pentru o serie de analize şi internări pentru care nu şi-ar acoperi costurile. Iar medicii ar pleca în alte spitale, conform TVR. Casele de asigurări au făcut aproape 600 de controale, anul trecut. Le-au imputat peste un milion de lei furnizorilor de servicii medicale prinşi cu nereguli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.