Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronii clubului Colectiv si ai firmei de artificii AFLĂ marți ce PEDEPSE FINALE cere procurorul pentru tragedia de la club

justitie procurori

Curtea de Apel București reia, marți, dezbaterile privind apelurile declarate de procurori dar și de cei condamnați de Tribunalul București în dosarul tragediei de la clubul bucureștean Colectiv.

La termenul de marți al procesului Curtea va asculta doar pledoariile finale ale procurorului de pe lângă Tribunalul București, și doar cu privire la cei trei patroni ai clubului Colectiv, cei doi patroni ai firmei de artificii Golden Ideea Fireworks și a artificierilor.

Pentru ceilalți inculpați din dosar deja condamnați, respectiv fostul edil al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, funcționarii din subordinea sa și cei doi pompieri, judecătorii care tranșează acest dosar au stabilit disjungerea cazului și formarea unui dosar separat în care să intervină și un al treilea magistrat pentru lămurirea unei divergențe privind incadrările juridice în cazul angajaților statului.

Busculada juridică...

Judecătorii Adina Pretoria Dumitrache şi Andrei Viorel Iugan au stabilit, luni, disjungerea unui dosar separat în care să fie dezbătute în complet de divergență schimbările de încadrare juridice pentru mai mulți dintre inculpați, mai precis a fostului edil al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone și a celorlalți funcționari.

Acest nou dosar în care se va forma un complet de divergență pentru analizarea schimbărilor de încadrare juridică doar față de funcționari are termen potrivit instanței în 22 septembrie.

Dosarul principal judecat până în prezent va continua de marți, termen la care se vor prezenta doar procurorul PTB, avocații patronilor Colectiv, firmei de artificii și a unui artificier, precum și avocații părților civile, pentru expunerea pledoariilor finale.

Citește și: Contra-informațiile militare MOBILIZATE în cazul ASASINATULUI din Vest

Patroană judecată pentru instigarea la distrugere de probe...

Concret, la începutul dezbaterilor de luni instanța a anunțat că a schimbat pentru unii dintre inculpații din dosar încadrarea juridică.

„La Niță Daniela Ioana: instanța schimbă încadrarea doar pentru infracțiunea de distrugere sau sustragere de înscrisuri din instigare la această faptă în autorat”, a anunțat președintele completului de judecată.

„Popescu Piedone, Iofciu Aurelia, Ganea Luminița, Moțoc Sandra Ramona și Radu Antonina si Matei:

Privitor la acești inculpați instanța nu a căzut de acord cu privire la schimbarea de încadrare juridică. Astfel instanță va intra în complet de divergență. Judecătorul ce va intra este potrivit normelor legale cel de la permanență din ziua de azi”, a mai explicat Curtea.

Cerere din oficiu care a tulburat avocații și procurorii...

„Astfel instanța discuta din oficiu disjungerea si judecarea separată a laturii penale privitoare la ceilalți inculpați pentru care nu s-a decis schimbarea încadrării juridice.

Anastasescu Alin, Gancea Catalin, Mincu Costin, Moise Marian, Nita Daniela Ioana, Nita Cristian, firmele Colectiv si Firework Idea si Zaharia Viorel sunt inculpații față de care se va continua cu celeritate judecarea cauzei”, a explicat instanța.

Președintele completului a mai arătat că „se va forma un nou dosar cu ceilalți inculpați pe latura penală si cu întreaga latura civilă”.

Reacții adverse...

Procurorul DNA și cel al PICCJ prezenți la ședința de judecată s-au opus ferm acestei cereri din oficiu a instanței de judecată.

„Respingeti. Este o cerere ce acum e tardiv pusă în discuție. Am avut dosarul 545 in care toate părțile si inculpații au fost acolo parti.

Scopul pentru reunire a fost tocmai pt ca acest dosar e unul singur.

Citește și: DNA Vigilența lui Dragnea TESTATĂ de un intermediar în afacerea penală `vizită la Trump`...

Persoanele vătămate constituite parti civile sunt constituite diferit în cele patru dosare ce formează acest unic dosar.

Aproximativ 300 de parti sunt constituite în alte dosare.

Este inadmisibilă disjungerea la acest moment a acestui dosar.

Dosarele disjunse presupun hotărârii diferite”, a explicat magistratul de la Direcție.

Colegul său de la PICCJ s-a opus de asemenea. „De asemenea considerăm ca pentru oportună soluționare a cauzei este necesar ca dosarul aa fie soluționat integral. Doar așa putem afla concret și coerent adevărul judiciar.

Este posibil ca soluțiile in dosarele disjunse sa fie contradictorii”, a afirmat acesta.

Marea majoritate a avocaților s-au opus cu vehemență acestei cereri din oficiu a instanței.

„Avocat: nu celeritatea e premisa primara ci aflarea adevărului in acest dosar.

Respingeti aceasta cerere”, a explicat un apărător în vreme ce avocatul lui Piedone a fost de acord cu disjungerea cauzei față de clientul său.

„Piedone nu e vătămat în nicio varianta. Astfel ca având in vedere ideea acreditata de instanță ca e nevoie de celeritate. Astfel suntem de acord cu disjungerea”, a explicat avocatul edilului de la Sectorul 5.

Instanța a suspendat 20 de minute discuțiile pentru a decide cu privire la disjungerea cauzelor în vederea pe de-o parte a continuării judecării unora dintre inculpați iar pe de altă parte pentru formarea completului de divergență față de funcționari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.