Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronii l-au scos din sărite! Papa acuză că lăcomia capitalistă este de vină pentru accidentele de la locul de muncă

Hepta
papa francis

Papa Francisc a vorbit luni despre victimele accidentelor  de muncă spunând că acestea sunt provocate de lăcomia capitalistă scăpată de sub control, potrivit Reuters. Comentariile sale au venit la două săptămâni după ce cinci angajați ai căilor ferate au fost uciși de un tren în orașul Brandizzo din nordul Italiei. Accidentul a fost legat de o posibilă încălcare a reglementărilor de sănătate și securitate, informează Mediafax.

„Tragediile încep atunci când accentul nu mai este pus pe om, ci pe productivitate, iar omul se transformă într-o mașină de producție”, a spus Francisc într-un discurs pentru asociația italiană a persoanelor rănite la locul de muncă. Francisc a comparat rapoartele frecvente ale tragediilor de la locul de muncă cu un „buletin de război”.

„Astfel de incidente se întâmplă atunci când munca este dezumanizată ... și se transformă într-o cursă pentru profit”, a mai spus el.

Papa s-a referit la oamenii de afaceri și la politicienii care „în loc să investească în siguranță la locul de muncă, preferă să-și spele conștiințele cu o muncă caritabilă”. „Responsabilitatea față de lucrători este o prioritate: viața nu poate fi tranzacționată din niciun motiv. Suntem ființe umane și nu mașini, oameni unici și nu piese de schimb ", a precizat Papa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.