Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronii, luați în vizor în noile măsuri fiscale pregătite pentru 2022: controale numeroase anunțate pentru anul următor

M. C.
contabilitate

Mai multe schimbări prevăd noi măsuri fiscale pentru anul 2022. Potrivit unor surse citate, Guvernul pregăteşte un pachet de noi măsuri economice în 2022, în timp ce facilităţile pentru cei care lucrează în IT şi construcţii rămân valabile şi anul viitor.

De asemenea, autorităţile vor implementa „radarul mărfurilor”, prin care TIR-urile vor putea fi urmărite pentru a se vedea unde distribuie marfa. De asemenea, angajaţi ai ANAF vor putea să oprească pe traseu anumite TIR-uri pentru a verifica dacă marfa declarată corespunde cu realitatea.

O altă măsură fiscală pregătită pentru 2022 se referă la patronii care nu vor plăti contribuţiile la pensii sau la salarii. Aceştia ar putea fi cercetaţi penal. Autorităţile au anunţat că vor fi efectuate controale masive, precizează sursele Antena 3.

Patronii vor avea un termen de 60 de zile în care vor putea să plătească, dacă vor fi găsiţi cu restanţe. Măsura ar putea fi pusă în aplicare în ianuarie-februarie 2022.

O altă măsură fiscală se referă la plata concediilor medicale restante. În acest caz, patronii care au de recuperat bani pe concedii medicale, nu vor mai plăti CASS, prin intermediul unui sistem de compensare.

Facilităţile pentru cei care lucrează în IT şi construcţii rămân valable şi anul viitor, în timp ce TVA-ul pentru locuinţele de până în 140.000 de euro (prima locuinţă) va fi de 5%.

Tot 5% va fi TVA-ul şi pentru energia termică, în perioada iernii, pentru populaţie, şcoli şi spitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.