Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronul Amazon donează 10 miliarde de dolari pentru finanțarea cercetărilor pentru protejarea mediului

Jeff Bezos

Directorul executiv Amazon, Jeff Bezos, va dona 10 miliarde de dolari pentru finanțarea oamenilor de știință și activiștilor care luptă pentru protejarea mediului și pentru a contracara efectele schimbărilor climatice, scrie Reuters, potrivit Mediafax.

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume potrivit Forbes, s-a alăturat astfel unei liste tot mai mari de miliardari care donează sume substanțiale pentru combaterea impactului încălzirii globale.

„Schimbările climatice sunt cea mai mare amenințare pentru planeta noastră”, a scris Bezos într-o postare pe Instagram. „Vreau să lucrez alături de alții, atât pentru a dezvolta căile cunoscute, cât și pentru a explora noi modalități de combatere a impactului devastator pe care schimbările climatice îl au asupra planetei", a continuat miliardarul în postarea sa.

Fondul Bezos Earth va începe să emită subvenții în această vară, scrie Reuters.

Citește și: USR a bătut palma cu PSD? Un lider PNL anunță blatul zilei: ‘Le-a crăpat obrazul’

Contracararea schimbărilor climatice a devenit o cauză populară pentru miliardarii americani. Bill Gates, Michael Bloomberg și managerul fondului de acoperire a copiilor Tom Steyer s-au numărat printre cei mai bogați filantropi în acest domeniu.

Anul trecut, Bezos și-a luat angajamentul de a transforma Amazon într-o companie care va avea o amprentă netă de carbon zero până în anul 2040 - prima corporație majoră care a anunțat un astfel de obiectiv - și să cumpere 100.000 de vehicule electrice pentru livrare.

Bezos a mai spus că Amazon va îndeplini obiectivele acordului climatic de la Paris cu 10 ani înainte de programul acordului și că va investi 100 de milioane de dolari pentru replantarea pădurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.