Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru administratori de societăţi comerciale, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală, cu consecinţe deosebit de grave

evaziune

Patru administratori ai unor societăţi comerciale au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, se arată într-un comunicat de presă remis vineri de Direcţia Naţională Anticorupţie, potrivit Agerpres.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a patru administratori ai unor societăţi comerciale, cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Citește și: `Băiat deștept` din Energie RUPE TĂCEREA după 10 ani - `O vedeam pe doamna Udrea..

"În rechizitoriul întocmit se arată că, în perioada 2009-2011, unul dintre inculpaţi, beneficiind de ajutorul celorlalţi trei, ar fi evidenţiat în actele contabile ale societăţilor pe care le administra un număr de 121 facturi fiscale (în valoare totală de 39.015.440 lei) privind cheltuieli cu achiziţii fictive de cereale şi plante tehnice.

Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 7.445.687 lei, reprezentând TVA dedus în mod nelegal", se arată în comunicatul DNA.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii, dosarul fiind trimis spre judecare Tribunalului Brăila, cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.