Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru afgani au fost prinși în timp ce încercau să treacă frontiera României

refugiati la granita romaniei in camion

Patru cetăţeni afgani au fost descoperiţi ascunşi printre pepeni într-un camion, în punctul de trecere a frontierei Calafat, aceştia intenţionând să ajungă în Polonia, informează, joi, un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, în vamă s-a prezentat pentru a intra în ţară un polonez în vârstă de 33 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Polonia, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, pepeni verzi din Grecia pentru Polonia.

Vezi și: Record sumbru în 2017: Milioane de oameni strămutați în urma conflictelor militare

"Acţionând în baza unei analize de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Cu ocazia controlului specific, în interiorul compartimentului de marfă au fost descoperite, ascunse printre pepeni, patru persoane de sex masculin. În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei patru bărbaţi sunt cetăţeni afgani, toţi solicitanţi de azil în Grecia, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani. La cercetări, cele patru persoane au declarat că s-au urcat în autocamion pe teritoriul Greciei şi intenţionau să ajungă în Polonia. De asemenea, şoferul polonez a declarat ca nu are cunoştinţă despre modul cum au ajuns afganii in autovehicul", precizează IGPF.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno - bulgar, cetăţeanul polonez, mijlocul de transport şi cei patru afgani au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.