Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru bărbați au fugit din Ucraina și au traversat ilegal frontiera României: au fost depistați de un elicopter MAI/ Video

Captura video
barbati ucraina

Patru bărbați din Ucraina au fost depistați miercuri dimineața dintr-un elicopter al MAI în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera cu România, în județul Botoșani. Aceștia au cerut protecția statului român.

Polițiștii de frontieră din Dorohoi au depistat miercuri dimineața, în timpul unei misiuni în sistem integrat, cu un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, în zona localităţii de frontieră Dersca, patru bărbați care încercau să treacă ilegal frontiera din Ucraina în România, informează Mediafax.

Persoanele au fost monitorizate, ulterior elicopterul a aterizat şi poliţiştii de frontieră au interceptat bărbații.

Aceștia au fost duși la sediul poliției, iar în urma verificărilor efectuate polițiștii de frontieră au constatat că cei patru sunt cetăţeni ucraineni.

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, aceştia au solicitat acordarea unei forme de protecţie din partea statului român, ca urmare a faptului că sosesc dintr-o zonă de conflict. Au fost demarate procedurile specifice, fiind anunţaţi reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări, pentru aplicarea măsurilor prevăzute în astfel de situaţii. Ulterior persoanele vor fi preluate, conform procedurilor în vigoare, de Centrul Regional de Cazare pentru Solicitanții de Azil din Rădăuți”, a transmis Poliția de frontieră.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.