Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru bărbaţi din Capitală, reţinuţi de DIICOT pentru clonare de carduri bancare

taripebi.ge
credit card

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti au reţinut patru bărbaţi, sub acuzaţia că au confecţionat şi distribuit programe informatice şi dispozitive de tip skimmnig folosite la clonarea de carduri bancare.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Valentin Velicu, Rareş Mîrzea, Alexandru Ovidiu Dan şi Radu Andrei Săvoae au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori.

Citește și: Alertă în ţara noastră: Au fost confirmate 18 cazuri de infecţie virusul West Nile

Procurorii DIICOT susţin că, în cursul anului 2016, cei patru au constituit un grup infracţional organizat, care a avut ca scop comiterea şi distribuirea de dispozitive sau programe informatice concepute sau adaptate în scopul comiterii infracţiunii de acces la un sistem informatic, grup ce a acţionat preponderent în municipiul Bucureşti.

S-a reţinut că membrii grupului au produs o mare diversitate de dispozitive de tip skimming, pe care le-au distribuit unor persoane interesate să utilizeze astfel de dispozitive.

Elementele componente ale dispozitivelor de skimming au fost achiziţionate de la societăţi comerciale din Bucureşti sau au fost comandate prin intermediul unor site-uri din străinătate.

Totodată, s-a reţinut că, prin folosirea unor cărţi de identitate falsificate, membrii grupului au deschis conturi bancare în care erau transferate sume din străinătate, banii fiind retraşi apoi de la bancomate de pe teritoriul României.

În urma unor percheziţii, anchetatorii au găsit dispozitive de skimming, calculatoare, telefoane mobile, bani şi un atelier de confecţionare a echipamentelor de compromitere a cardurilor bancare.

Cei patru membri ai grupului vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.