Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru cazuri noi COVID-19 internate în 24 de ore în județul Suceava - Peste 50% din UAT-uri nu au cazuri COVID-19

Pinterest
coronavirus

Patru persoane diagnosticate cu COVID-19 au fost internate în spital, în ultimele 24 de ore, iar alte zece declarate vindecate au fost externate, a anunţat, joi, Prefectura Suceava.

Din totalul celor 544 de pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, 105 pacienţi sunt diagnosticaţi cu COVID-19 şi 124 de pacienţi sunt în zona tampon.

Potrivit sursei citate, dintre pacienţii cu COVID-19, un număr de 67 de pacienţi prezintă forme medii ale bolii, 26 forme uşoare, iar 12 pacienţi cu forme grave sunt internaţi în Secţia ATI, şase fiind ventilaţi mecanic.

La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 15 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi 14 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus sunt declarate pacienţi diagnosticaţi COVID-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări.

Conform datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul judeţului se înregistrează un număr de 3.619 persoane declarate vindecate.

Distribuţia cazurilor de COVID-19 pe unităţi administrativ teritoriale (UAT) arată că, dintre cele 114 UAT-uri, 62 nu au niciun caz de infecţie cu noul coronavirus în evoluţie, 26 au câte un caz, 19 au sub cinci cazuri în evoluţie, trei au sub zece cazuri în evoluţie, iar patru au peste zece cazuri în evoluţie.

În contextul prelungirii stării de alertă, joi, prefectul Alexandru Moldovan şi directorul executiv interimar al DSP Suceava, Dinu Sădean, au efectuat o deplasare în zona Rădăuţi - Suceviţa, la Spitalul de Îngrijiri Paliative ''Sf. Luca'' din Suceviţa, Căminul pentru Persoane Vârstnice din Rădăuţi şi Spitalul Municipal Rădăuţi, având ca obiectiv verificarea modului de respectare a măsurilor de protecţie şi prevenire a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

În teren au fost verificate existenţa echipamentelor de protecţie pentru personal şi asigurarea circuitelor epidemiologice, fiind discutate punctual, cu managerii unităţilor socio-medicale, aspectele privind eventualele riscuri identificate şi măsurile de eliminare adoptate pentru a preveni răspândirea infecţiilor provocate de SARS-CoV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.