Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru cetăţeni din Yemen, Egipt şi Algeria au fost reţinuţi la frontiera de nord a ţării

politia de frontiera

Patru cetăţeni de origine afro-asiatică, care au încălcat regimul juridic al frontierei de stat, atât la graniţa cu Ucraina, cât şi la cea cu Ungaria, au fost reţinuţi de poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat al IGPF, trei din cele patru persoane au fost descoperite pe raza localităţii Văscăuţi, judeţul Suceava. 

"Persoanele în cauză nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii au stabilit că cei în cauză au vârste cuprinse între 22 şi 28 de ani, iar doi bărbaţi sunt din Yemen şi unul din Egipt", se arată în comunicat.

Citește și: Încă o țară este lovită de cutremur, la doar câteva ore după seismul puternic din Albania

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a se lua măsurile legale ce se impun, conform procedurilor legale în vigoare. 

De asemenea, lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea, judeţul Satu Mare, au descoperit, la aproximativ 150 meri de linia de frontieră, o persoană care încerca să treacă ilegal din România în Ungaria. 

În urma primelor verificări s-a constatat că bărbatul, în vârstă de 23 de ani, din Algeria, este solicitantă de azil în România. Acesta a declarat că intenţiona să ajungă în Franţa, unde are mai multe rude. 

În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.