Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru cetăţeni ucraineni au fost capturaţi de islamiştii radicali în Somalia

istockphoto.com
elicopter prabusit

Patru cetăţeni ucraineni au fost capturaţi de islamiştii radicali în Somalia după ce elicopterul lor închiriat de ONU s-a prăbuşit, a anunţat vineri Kievul, adăugând că la bord se aflau şi alte cinci persoane, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei confirmă capturarea a patru ucraineni pe teritoriul Somaliei controlat de forţele antiguvernamentale", a declarat pe Facebook purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleg Nikolenko.

Potrivit acestuia, cei patru ucraineni erau "membri ai echipajului unui elicopter ai misiunii Naţiunilor Unite în Somalia, care s-a prăbuşit". "Pe lângă ucraineni, la bord mai erau cinci străini", a spus el.

Aeronava aparţinea unei companii private ucrainene care executa un contract de transport pentru ONU, a continuat Nikolenko.

Acest accident de elicopter cu nouă persoane la bord fusese deja raportat miercuri de ONU. El a avut loc la aproximativ 70 de km sud-est de Dhusamareb, capitala statului Galmudug (centru), potrivit unui memorandum intern al ONU văzut de AFP.

Incidentul a avut loc pe un teritoriu despre care se crede că se află sub controlul grupării islamiste Shebab.

Personalul era format din antreprenori şi nu din membri ai misiunii ONU, conform memorandumului intern.

Shebab se luptă cu guvernul federal somalez, susţinut de comunitatea internaţională, de mai bine de 16 ani şi este considerat un grup terorist de către Washington din 2008. Alungaţi din principalele oraşe în perioada 2011-2012, membrii săi au rămas în vaste zone rurale din centrul şi sudul ţării, de unde desfăşoară în mod regulat atacuri împotriva unor ţinte de securitate, politice şi civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.