Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru comune din judeţul Botoșani nu au medic de familie

Freepik.com
medic doctor siste medical

Patru comune din judeţul Botoşani nu dispun de medic de familie, se arată într-un raport întocmit de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), agerpres.ro.

Potrivit documentului citat, "în localităţile Adăşeni, Manoleasa, Dimăcheni şi Conceşti nu îşi desfăşoară activitatea niciun medic de familie în relaţie contractuală cu CAJS".

Oficialii CJAS precizează, de asemenea, că pacienţii asiguraţi din cele patru comune "sunt înscrişi pe listele medicilor de familie din localităţile limitrofe sau din judeţ".

Raportul evidenţiază că la nivelul judeţului Botoşani există un deficit de 18 medici de familie, dintre care 13 în mediul rural şi cinci în localităţile urbane.

În prezent, sunt vacante 11 posturi de medic de familie, dintre care cele mai multe, patru, în municipiul Botoşani. Mai sunt vacante posturi în oraşul Flămânzi, dar şi în comunele Blândeşti, Broscăuţi şi Coţuşca.

Datele CJAS arată că numărul medicilor de familie existenţi în judeţul Botoşani este de 152, dintre care 72 în mediul urban şi 80 în mediul rural, în condiţiile în care necesarul este de 170 de posturi, dintre care 77 în mediul urban şi 93 în rural.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.