Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru copii au fost ucişi în Nepal de explozia accidentală a unui obuz

Antena 1
proiectil

Patru copii au fost ucişi joi în vestul Nepalului în explozia accidentală a unui obuz, care ar data din timpul războiului civil, relatează AFP, potrivit news.ro.

Districtul Rolpa, locul accidentului, a fost timp de un deceniu fief-ul unei rebeliuni maoiste care a apărut în 1996 şi care s-a soldat cu 16.000 de morţi şi sute de dispăruţi.

Copiii avea vârstele cuprinse între 5 şi 14 ani şi ''se jucau probabil cu bomba când aceasta a explodat'', a declarat pentru AFP comandantul poliţiei locale, Chitra Bahadur Gurung

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’

O echipă de genişti a fost desfăşurată pentru a dezamorsa unui al doilea obuz, descoperit în apropierea locului exploziei.

''Acestea sunt obuze puternice utilizate în timpul războiului. O astfel de muniţie nu mai este folosită astăzi'', a adăugat Gurung. ''Par să dateze din perioada insurecţiei. Facem investigaţii'', a adăugat el.

Nepalul se bucură de un calm relativ după un acord de pace din 2006, care a pus capăt războiului civil şi i-a adus pe rebeli în viaţa politică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.