Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru fabrici românești de aluminiu au probleme cu furnizorul de curent

curent electric

Patru fabrici de componente din aluminiu din România care produc pentru giganți aerospațiali multinaționali precum Airbus, Boeing sau Bombardier, cu rulaj cumulat de peste 600 milioane lei și aproape 2.200 de salariați în 2020, controlate de grupul elvețian Montana Tech Components AG, au probleme cu furnizorul de energie electrică, care le-a trimis, la jumătatea lunii trecute, notificări de reziliere a contractelor de furnizare începând cu 1 ianuarie 2022, ca urmare a refuzului de a accepta o majorare de 4 ori a prețului electricității livrate, informează profit.ro.

Este vorba despre fabricile de la Dumbrăvița și Tăuții Măgherăuș (din județul Maramureș), precum și de două unități de producție din Medieșu Aurit (Satu Mare), operate de Universal Alloy Corporation Europe SRL (trei dintre ele) și Alu Menziken SRL (extrudare de profile din aluminiu la Medieșu Aurit) din grupul Montana Tech Components AG.

Potrivit documentelor oficiale analizate de Profit.ro, cele două companii au încheiat în aprilie 2020, ca urmare a unei proceduri de selecție, contracte de furnizare de energie electrică cu Tinmar Energy la prețul de 345,67 lei/MWh, contracte valabile până la 1 iulie 2021. După circa un an, la finalul lunii martie a anului trecut, contractele au fost prelungite până la 30 iunie 2022. În plus, dat fiind condițiile de piață de atunci, Universal Alloy Corporation Europe SRL și Alu Menziken SRL au convenit cu furnizorul reducerea cu aproape 19% a prețului începând cu 1 iulie 2021, la 281,40 lei/MWh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.