Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru femei care lucrau pentru o organizaţie neguvernamentală, ucise în Pakistan

pakistan

Bărbaţi înarmaţi au împuşcat şi ucis cel puţin patru femei care lucrau pentru o organizaţie neguvernamentală de asistenţă în nord-vestul Pakistanului, a anunţat luni poliţia locală, pe fondul unei resurgenţe a violenţelor în fostul bastion al grupării Al-Qaida, transmite dpa, potrivit AGEPRES.

Victimele, care lucrau pentru o organizaţie pakistaneză în domeniul reducerii sărăciei şi conflictelor, au fost atacate în regiunea Waziristanul de Nord, la graniţa cu Afganistan, a precizat Zaneef Khan, un responsabil din cadrul poliţiei.

Waziristanul de Nord s-a aflat sub controlul diferitelor grupuri de militanţi islamişti, printre care Al-Qaida şi reţeaua talibană afgană Haqqani, până când au fost alungate în Afganistanul vecin, după o serie de ofensive începute în 2014.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

Violenţele au reizbucnit în regiune în ultimele luni, pe fondul informaţiilor că talibanii pakistanezi încearcă să se regrupeze şi să-şi recucerească fosta bază.

Femeile călătoreau din Waziristan spre un oraş din apropiere, Bannu, când maşina lor a fost urmărită şi atacată, a spus un alt ofiţer de poliţie, Dost Eid Khan.

Incidentul a avut loc la patru zile după ce patru soldaţi pakistanezi au fost ucişi în aceeaşi regiune într-un schimb de focuri declanşat când un grup de talibani înarmaţi a încercat să forţeze un punct de control militar.

Asasinatul de luni nu a fost revendicat deocamdată, însă talibanii au atacat în trecut lucrătoare sanitare implicate în campania finanţată de ONU de vaccinare împotriva poliomielitei.

Aproximativ 70.000 de pakistanezi au fost ucişi într-un deceniu de violenţe orchestrate de militanţi islamişti, care au fost respinşi, dar sunt în continuare capabili să lanseze atacuri surpriză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.