Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru germani din cinci se aşteaptă la impunerea unor noi măsuri de izolare, arată un sondaj

RTL
coronavirus germania

Bilanţul zilnic al contaminărilor cu noul coronavirus a depăşit pragul de 1.000 de cazuri în Germania - pentru prima oară de la începutul lui mai -, un indiciu suplimentar al faptului că relaxarea respectării măsurilor de distanţare socială creşte riscul unui al doilea val al epidemiei covid-19, relatează Reuters, anunță news.ro.

Institutul Robert Koch (RKI) a anunţat joi 1.045 de contaminări în 24 de ore, iar bilanţul total a crescut la 213.067 de contaminări de la începutul epidemiei.

Contaminarea a crescut în mod treptat, în ultimele săptămâni şi a condus la depăşirea acestui prag psihologic de 1.000 de cazuri.

Citește și: Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor: Este chiar posibilă în două etape .

În contextul în care prima economie europeană abia începe să-şi revină după izolarea aproape totală impusă în martie în vederea opririi răspândirii virusului, orice noi semne ale unor restricţii ar putea îngrijora investitorii.

Însă în opinia publică pare că este vorba despre un lucru înţeles.

Patru germani din cinci se aşteaptă la impunerea unor noi măsuri de izolare, arată un sondaj publicat de revista Der Spiegel.

Jumătate dintre chestionaţi se aşteaptă ca aceste viitoare măsuri să fie chiar mai dure.

Ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn a anunţat, într-o conferinţă de presă, că autorităţile sanitare sunt, pentru moment, în măsură să gestioneze creşterea contaminărilor, însă a subliniat că această tendinţă de creştere este ”îngrijorătoare”.

Întrebat despre o eventuală viitoare reimpunere a izolării, Spahn a răspuns că o reînchidere a magazinelor nu este necesară.

Însă, dacă bilanţul zilnic continuă să crească, va fi necesară o revizuire a tipurilor evenimentelor ce pot fi autorizate.

Citește și: Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

Respectarea regulilor de distanţare fizică este un ”preţ mic” de plătit, având în vedere impactul epidemiei asupra societăţii, consideră Spahn.

”Înţeleg că oamenii s-au săturat, însă ar trebui să reziste ideii înşelătoare că această pandemie nu a fost nicodată prea gravă”, a avertizat el.

Spahn a anunţat că - începând de sâmbătă - toţi călătorii care se întorc din regiuni cu risc urmează să fie testaţi de covid-19, pentru a evita, astfel, să fie plasaţi într-o carantină obligatorie, scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.