Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru milioane de persoane au depus cereri pentru bilete la Jocurile Olimpice de la Paris în a doua fază

stillmed.olympics.com
Jocurile Olimpice

Organizatorii Jocurilor Olimpice de anul viitor de la Paris au dezvăluit că patru milioane de persoane s-au înscris la tragerea la sorți în cea de-a doua fază de vânzare a biletelor.

Înscrierile pentru a participa la tragerea la sorți s-au încheiat joi (20 aprilie), săptămâna trecută, dar cererea a depășit cu mult numărul de bilete disponibile în cea de-a doua etapă, care se așteaptă să fie de aproximativ 1,5 milioane, scrie Mediafax.

Aceasta urmează după ce în prima fază s-au vândut 3,25 milioane de bilete în pachete de trei sesiuni "Make Your Games", despre care președintele Paris 2024, Tony Estanguet, a afirmat că a fost "un succes", deși au existat critici legate de costuri și de complexitatea procesului.

Paris 2024 a afirmat că cele patru milioane de înscriși pentru a doua fază reprezintă un interes "foarte impresionant", iar "provocarea a fost de a crește și mai mult o bază deja foarte solidă", potrivit ziarului francez Le Monde.

Această fază a vânzării de bilete oferă bilete individuale fanilor, iar cei care au reușit să participe la scrutin ar trebui să fie informați luna viitoare și să primească un interval de timp de 48 de ore pentru a face achizițiile.

Vânzările ar trebui să înceapă la 11 mai, iar pentru această fază se așteaptă ca aproximativ jumătate din cele 10 milioane de bilete disponibile pentru Jocurile Olimpice să fi fost vândute.

Biletele foarte căutate pentru ceremonia de deschidere din 26 iulie de-a lungul râului Sena și pentru ceremonia de închidere din 11 august de pe Stade de France sunt așteptate să fie puse în vânzare pentru prima dată în această fază, la fel ca și finalele de 100 de metri la atletism și meciurile pentru medalia de aur la baschet.

Biletele pentru Ceremonia de deschidere variază între 90 de euro și 2.700 de euro.

Organizatorii au indicat că un milion de bilete vor fi disponibile la prețul de 24 de euro ca parte a abordării "Games Wide Open", deși în prima fază a vânzărilor s-a constatat că aproximativ jumătate dintre acestea nu vor fi disponibile pentru publicul larg, fiind rezervate de guvernul francez și alocate pentru a fi folosite de comunități.

După ce în prima fază au fost vândute aproximativ 400 000 de bilete de 24 de euro, se așteaptă ca alte 150 000 de bilete să fie disponibile în a doua etapă.

O a treia etapă pentru ultimele 3,25 milioane de bilete este așteptată la sfârșitul anului 2023.

Aproximativ 100.000 de bilete pentru Jocurile Olimpice urmează să fie distribuite gratuit de către autoritățile franceze, cu scopul de a face evenimentele mai accesibile.

Biletele pentru Jocurile Paralimpice urmează să fie puse în vânzare la 4 octombrie, fiind disponibile aproximativ trei milioane de bilete.

Organizatorii se așteaptă să genereze aproape 1,4 miliarde de euro din vânzarea de bilete, inclusiv pachetele de ospitalitate, ceea ce echivalează cu aproximativ o treime din cele 4,4 miliarde de euro, bugetul total al Jocurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.