Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru morminte ale unor copii azteci au fost descoperite în Mexic

descopera.truezone.ro
Azteci

În inima agitatului centru istoric al metropolei Ciudad de Mexico, arheologii mexicani au descoperit mormintele a patru copii azteci, care au fost înhumaţi în urmă cu cinci secole, informează Reuters.

Arheologii de la Institutul naţional mexican de antropologie şi istorie au descoperit scheletele în interiorul unei structuri despre care se crede că era o locuinţă tradiţională aztecă, alcătuită din patru camere, datând din perioada 1521-1620, prima parte a perioadei coloniale din istoria Mexicului, potrivit Agerpres.

În urma excavărilor, au fost descoperite totodată obiecte precolumbiene rămase în mare parte intacte timp de multe secole, printre care vaze de lut, vase de ceramică şi statuia din piatră a unei femei care ţine în braţe un copil, a precizat institutul într-un comunicat dat publicităţii săptămâna aceasta.

Aztecii au fost o civilizaţie războinică şi profund religioasă, care au construit opere monumentale şi au practicat sacrificii umane. Cu toate acestea, cercetătorii au precizat că cei patru copii au murit din cauza naturale şi au fost înmormântaţi potrivit tradiţiilor precolumbiene.

Juan Carlos Campos, arheologul care a condus lucrările de excavare, a spus că populaţia indigenă tăia în condiţii dificile şi nu a reuşit să fugă după ce conchistadorii au cucerit capitala aztecă Tenochtitlan, care a devenit apoi Ciudad de Mexico.

Arheologii continuă să dezgroape dovezi ale culturii aztece în subteranele oraşului Ciudad de Mexico. În decembrie, fragmente dintr-un altar aztec complex au fost descoperite în apropiere de Garibaldi Plaza de astăzi, un loc faimos pentru concertele de mariachi şi festivităţile pe care le găzduieşte.

Aztecii au condus un imperiu care se întindea de la Golful Mexicului până la Oceanul Pacific, cuprinzând o mare parte din regiunea centrală a Mexicului de astăzi. Oraşul Tenochtitlan a fost cucerit de conchistadorul Hernan Cortes în anul 1521.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.