Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru operatori, obligaţi să dezafecteze construcţiile de pe plaja din Constanţa pentru că nu aveau autorizații

plaja mamaia

Patru operatori au fost obligaţi de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) să dezafecteze construcţiile ilegale de pe o plajă din municipiul Constanţa deoarece pentru barurile şi terasele pe care le ridicau nu deţineau documentele necesare din partea ABADL, anunță news.ro.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că în urma unui control făcut pe plaja din municipiul Constanţa, inspectorii Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanţa din cadrul ABADL au dat termene de remediere a neregulilor constatate şi au sancţionat cu avertisment verbal patru operatori de plajă, care nu respectau prevederile contractului cadru de închiriere a plajei Mării Negre.

Citește și: În vreme de coronavirurs, BCR majorează comisioanele! Mesajul intrat în posesia Bugetul.ro

"Din verificările efectuate în teren s-a constatat că cei patru operatori de plajă (Quick Class SRL, Mystic Beach SRL, Pantheon Management SRL şi Mega Telecom Solution) nu deţineau acte tehnico-juridice din partea Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral pentru mai multe construcţii uşoare de tip beach-bar sau terase, amplasate pe sectoarele de plajă pentru care au fost încheiate contracte de închiriere cu A.B.A.D.L. Menţionez că pentru zona respectivă P.U.Z. –ul de amenajare a plajei Constanţa este în procedurã de elaboare şi avizare”, a declarat directorul ABADL, Bogdan Bola.

Inspectorii au notificat operatorii de plajă şi le-au dat un termen de 72 de ore să dezafecteze toate construcţiile ilegale şi le-au pus în vedere că sectoarele de plajă trebuie să fie aduse la starea iniţială.

Sursa citată menţionează că pe sectorele de plajă se pot amplasa doar dotările prevăzute în Ordinul MDRT 1204/2010 şi cele pentru care face solicitare şi se obţine acceptul ABADL.

Citește și: Raed Arafat avertizează: Mănușile nu fac decât să-ți dea o falsă senzatie de siguranță

De asemenea, operatorilor de plajă li s-a reamintit faptul că trebuie să asigure pemanent o suprafaţă de plajă liberă pe toată lungimea sectorului de plajă, corespunzătoare unei lăţimi de cinci metri de la linia apei, în vederea realizării lucrărilor de intervenţie, întreţinere, igienizare şi ecologizare mecanizată, iar pe această suprafaţă de plajă se interzice amplasarea oricăror dotări de plajă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.