Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru persoane au fost arestate într-o operaţiune împotriva grupării Stat Islamic

jurnaldevrancea.ro
catuse

Patru persoane suspectate de pregătirea unui important atentat în numele grupării Stat Islamic (SI) au fost arestate la Gaziantep, în sud-estul Turciei, a informat joi presa locală, transmite AFP. Poliţia a confiscat de asemenea 150 kg de explozivi, două arme Kalaşnikov, precum şi numeroase muniţii, precizează agenţia privată Dogan, citând un comunicat al guvernoratului Gaziantep.

Potrivit agenţiei citate, persoanele arestate au primit ordine de la şefii SI în nordul Siriei să comită un atentat "spectaculos" în Turcia. Explozivi şi echipamente îngropate au fost găsite cu ajutorul câinilor dresaţi după interogarea suspecţilor, a adăugat Dogan. Această operaţiune are loc la mai mult de o lună după atentatul ce a făcut 39 de morţi într-un club din Istanbul în noaptea de Revelion. SI a revendicat atentatul, o premieră în Turcia pentru un atac de anvergură, conform Agerpres.

Autorul presupus al acestui atac, Abdulgadir Masharipov, cetăţean uzbec, a fost arestat la 16 ianuarie. Săptămâna trecută, autorităţile turce au arestat în 29 de provincii peste 750 de persoane, suspectate de legături cu SI, în timpul unei operaţiuni fără precedent împotriva grupării jihadiste în Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.