Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru persoane au murit în urma unei alunecări de teren în Malaezia

bbc.co.uk
incendiu inundatii dezastru

Patru persoane şi-au pierdut viaţa în Malaezia în urma unei alunecări de teren gigantice provocată de precipitaţiile neobişnuit de intense pentru acest sezon, au anunţat vineri serviciile de urgenţă, informează AFP.

Ploile torenţiale care s-au abătut joi, timp de aproximativ o jumătate de oră, asupra Ampang, la periferia capitalei Kuala Lumpur, au provocat prăbuşirea unei coline într-o zonă rezidenţială, potrivit Agerpres.

''Victimele au fost descoperite îngropate sub circa doi metri de noroi, nu au reuşit să se salveze la timp'', a declarat Norazam Samis, directorul serviciilor de urgenţă din statul Selangor, potrivit căruia o a cincea persoană a fost scoasă în viaţă de sub dărâmături.

Potrivit lui Norazam, astfel de precipitaţii intense sunt ''neobişnuite'' pentru această perioadă a anului, care este de obicei una secetoasă. În urmă cu câteva zile, precipitaţii torenţiale s-au abătut asupra Kuala Lumpur, şuvoaiele luând cu sine autovehicule şi inundând locuinţe.

''Având în vedere intensitatea şi frecvenţa ploilor cu care ne confruntăm, nu putem exclude rolul pe care îl joacă schimbările climatice'', a declarat pentru AFP Meenakshu Raman, preşedintele asociaţiei pentru protecţia mediului Friends of the Earth.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.