Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru persoane, reţinute pentru trafic de cocaină şi punerea în circulaţie de bani falşi

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Patru bărbaţi, membri ai unei grupări infracţionale care se ocupa cu traficul de cocaină pe relaţia America de Sud - Europa şi punerea în circulaţie de monedă euro falsificată, au fost depistaţi de poliţişti, ei fiind ulterior reţinuţi şi arestaţi preventiv. "Trei dintre aceştia au fost surprinşi în flagrant delict în timp ce deţineau 2.000 de euro în bancnote falsificate, iar al patrulea a fost reţinut în urma cooperării cu autorităţile franceze, asupra acestuia fiind descoperite 707 grame de cocaină", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis marţi Agerpres.

Pe data de 1 iunie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii DIICOT Constanţa, împreună cu poliţişti ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, au surprins în flagrant delict trei persoane, pe raza municipiului Constanţa, care deţineau 2.000 de euro în bancnote falsificate, care ar fi urmat să fie plasate în circuitul economic. "Ulterior, au fost puse în aplicare cinci mandate de percheziţie la locuinţele persoanelor în cauză, pe raza judeţelor Constanţa şi Galaţi, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri cu valoare probantă în cauză", se arată în comunicat.

Cercetările în cauză au început la începutul lunii aprilie şi îl vizau pe liderul grupării infracţionale care ar fi recrutat o persoană pentru a o pregăti drept cărăuş de droguri de mare risc, dinspre America de Sud către Europa. Potrivit anchetatorilor, la grupul infracţional ar fi aderat alţi doi bărbaţi, care, sub coordonarea liderului, ar fi pus la dispoziţie mijloace de comunicare şi ar fi ţinut legătura cu cărăuşul, finanţându-i deplasarea în afara ţării.

Concomitent, cei doi bărbaţi l-ar fi însoţit pe liderul grupării oferindu-i acestuia protecţie pe timpul deplasărilor şi asigurându-i transport în diferite zone ale ţării în scopul plasării de monedă euro falsificată. "Întrucât din cercetările efectuate au rezultat indicii că persoana cu rol de cărăuş ar fi primit cocaină cu care venea din America de Sud spre Europa, cu sprijinul autorităţilor franceze, în seara zilei de 30 mai, s-a reuşit surprinderea acesteia în flagrant delict în timp ce avea asupra sa 707 grame de cocaină", precizează IGPR.

În cauză a fost începută urmărirea penală pentru comiterea infracţiunilor de constituirea sau aderarea la un grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi punerea în circulaţie de valori falsificate. Trei dintre bărbaţi au fost reţinuţi şi prezentaţi Tribunalului Constanţa care a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru fiecare, iar cel de-al patrulea a fost reţinut de autorităţile franceze. La activităţi au participat poliţişti ai IPJ Constanţa şi IPJ Galaţi. De asemenea, acţiunea a fost sprijinită de Gruparea de Jandarmi Mobilă "Tomis Constanţa".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.