Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru persoane suspecte că au lansat insulte şi ameninţări antisemite au fost arestate în Londra

Metro
Metropolitan Police politia Londra

Patru bărbaţi suspectaţi că au lansat insulte şi ameninţări antisemite de la bordul unei maşini din Londra au fost reţinuţi, a anunţat duminică seara poliţia, condamnând acest incident care a fost filmat şi distribuit pe reţelele de socializare, potrivit AFP.

Înregistrarea video cu incidentul a suscitat numeroase reacţii de indignare, premierul Boris Johnson denunţând un 'rasism ruşinos' care 'nu-şi are locul' în societatea britanică. Liderul opoziţiei laburiste, Keir Starmer, a calificat la rândul său aceste acte 'profund respingătoare', potrivit agerpres.ro.

Imaginile postate pe reţelele de socializare arată un convoi de maşini acoperite cu drapeluri palestiniene trecând duminică după-amiază prin Finchley Road, un cartier din nordul Londrei, unde trăieşte o comunitate de etnici evrei. Un ocupant al unuia dintre vehicule proferează injurii şi ameninţări antisemite printr-un megafon.

Incidentul a avut loc la o zi după o manifestaţie propalestiniană la Londra la care au participat mii de persoane, pe fondul confruntărilor dintre Israel şi mişcarea palestiniană radicală Hamas în Fâşia Gaza.

Un vehicul a fost identificat de către forţele de ordine şi patru bărbaţi au fost arestaţi sub suspiciunea de infracţiuni de ordine publică cu circumstanţe agravante de rasism, a declarat poliţia londoneză duminică seara.

'Acest comportament este destul de şocant şi nu va fi tolerat. Înţeleg că aceasta a putut provoca îngrijorări considerabile în cadrul comunităţii evreieşti şi vom organiza patrule suplimentare' în cartierele vizate, a afirmat inspectorul Jo Edwards, responsabil de operaţiunile poliţiei, în comunicat.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a confirmat luni pentru Sky News că va dispune întărirea prezenţei poliţiei în preajma sinagogilor, şcolilor şi în cartierele unde trăieşte o importantă comunitate evreiască pentru a calma populaţia.

Subliniind 'impactul acestui comportament criminal care răspândeşte frica în rândul evreilor din Londra şi din toată ţara', Sadiq Khan a cerut 'să nu aducem conflictele (care apar) la 3.000 de kilometri distanţă în capitală'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.