Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru școli dintr-o comună din Miercurea Ciuc intră în scenariul roșu

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala elev plange

Cele patru unităţi de învăţământ din comuna Siculeni îşi vor muta, săptămâna viitoare, activitatea în online, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, a informat Instituţia Prefectului, informează Agerpres.

Decizia a fost luată vineri, în şedinţa extraordinară a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, care a aprobat scenariile propuse de către consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare, avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi de către Direcţia de Sănătate Publică Harghita.

"În comuna Siculeni, incidenţa cazurilor de infectare cu COVID-19 a depăşit 3 la mie, astfel pentru toate instituţiile de învăţământ s-a luat decizia aplicării scenariului roşu", se precizează în informarea Instituţiei Prefectului.

De asemenea, o grădiniţă din Miercurea Ciuc va funcţiona, săptămâna viitoare, potrivit scenariului roşu, din cauza depistării unui caz de infectare cu noul coronavirus la o îngrijitoare.

Potrivit sursei citate, în Harghita sunt organizate şi funcţionează un număr total de 423 unităţi şcolare, din care 339 au optat pentru scenariul verde, 79 pentru scenariul galben, iar cinci funcţionează după scenariul roşu.

Citește și: Cristian Piedone ripostează: 'Nu există temei legal pentru renumărarea voturilor de la Sectorul 5'

În judeţ au crescut semnificativ numărul îmbolnăvirilor, joi fiind raportate 31 de cazuri de infectare, după ce cu o zi înainte fuseseră înregistrate 24 de noi cazuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.