Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru staţii de pe râurile Olt şi Lotru vor fi modernizate de Hidroelectrica în urma unui contract de aproape 7,6 milioane de lei

http://www.energynomics.ro/
Bogdan Badea, Hidroelectrica

Patru staţii de 110 kV, amplasate pe râurile Olt şi Lotru, vor fi modernizate de Hidroelectrica, în urma unui contract în valoare de aproape 7,6 milioane de lei (fără TVA), adjudecat de Electromontaj Carpaţi, a anunţat compania într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Contractul prevede modernizarea staţiilor CHE Strejeşti, CHE Arceşti, CHE Slatina şi CHE Lotru Ciunget.

Potrivit sursei citate, lucrările, iniţial estimate la 8.373.868,47 lei (fără TVA), au fost adjudecate de Electromontaj Carpaţi, la valoarea de 7.586.818,10 lei (fără TVA), ca urmare a parcurgerii unei proceduri de achiziţie publică în cadrul căreia au depus oferte şase participanţi.

"Continuăm modernizarea staţiilor de 110 kV, intenţia noastră fiind aceea de a introduce cât mai multe din capacităţi într-un nou ciclu de viaţă şi exploatare. Avem o mare responsabilitate în asigurarea securităţii sistemului energetic naţional, Hidroelectrica fiind compania cel mai des apelată pentru a echilibra consumul de electricitate cu producţia în piaţa naţională. Obiectivele din portofoliul nostru trebuie să fie gata să intervină cu promptitudine atunci când sunt apelate în sistem. Acest lucru ne obligă să acţionăm foarte serios şi să investim în permanenţă pentru menţinerea în stare optimă de funcţionare a instalaţiilor. Pas cu pas procedăm la înlocuirea tuturor echipamentelor învechite şi introducem noi tehnologii care să permită automatizarea cât mai multor procese", a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Lucrările ce urmează a fi executate într-o perioadă de 18 luni constau în înlocuirea echipamentelor primare şi secundare cu echipamente tehnice şi informatice de ultimă generaţie, care să permită atât controlul local, cât şi comandă de la distanţă, informează Agerpres.ro.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranţa naţională.

Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW, la care se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

În prima jumătate a acestui an, Hidroelectrica a produs peste 10 TWh de energie, pe fondul unei hidraulicităţi peste medie, notează compania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.