Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru tineri din Mureş şi Bistriţa-Năsăud, acuzaţi de tâlhărie şi furt din biserici

furt hot masina

Patru tineri din Mureş şi Bistriţa-Năsăud sunt cercetaţi de către poliţişti pentru tâlhării şi furturi din biserici comise pe raza celor două judeţe, aceştia fiind deja în stare de arest preventiv de aproape două săptămâni, după ce au fost prinşi de poliţiştii bistriţeni. Potrivit unui comunicat de presă remis vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani, sunt cercetaţi de către poliţiştii de investigaţii criminale mureşeni pentru săvârşirea a două furturi din biserici ortodoxe situate în oraşul Sărmaşu şi satul Sărmăşel.

"În fapt, în cursul lunii octombrie, cei patru tineri ar fi sustras din lăcaşurile de cult aparatură electronică în valoare de 6.500 lei, respectiv sistemul audio format din boxe, amplificator şi microfon, cu cablurile aferente. Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud", se precizează în comunicat.

În urmă cu aproape două săptămâni, şase tineri, printre care se numără şi cei patru mai sus menţionaţi, au fost prinşi după ce au tâlhărit, în cursul nopţii de 21/22 octombrie, doi bătrâni din satul Zoreni, judeţul Bistriţa-Năsăud. Cei şase, având vârste cuprinse între 15 şi 20 ani şi provenind din judeţele Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Hunedoara, au fost acuzaţi de tâlhărie calificată şi tentativă la tâlhărie calificată. "Poliţiştii au stabilit faptul că, în noaptea de 21/22 octombrie, tinerii ar fi sustras prin violenţă şi ameninţări suma de 2.000 de lei, din locuinţa unui bărbat de 76 de ani, din localitatea Zoreni. Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti în proporţie de 80%. De asemenea, la aceeaşi dată, cei în cauză ar fi pătruns în locuinţa unui bătrân în vârstă de 81 de ani, din Zoreni, încercând să sustragă prin ameninţare, o sumă bani", se arată în comunicatul IPJ Bistriţa-Năsăud din 23 octombrie. Judecătoria Beclean a decis să admită cererea procurorilor de arestare preventivă a celor şase suspecţi, aceştia fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Bistriţa-Năsăud, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.