Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patrule comune de polițiști din Italia și Slovenia patrulează la granițe pentru a stopa migraţia ilegală

migratie

Patrule compuse din poliţişti sloveni şi italieni efectuează începând de luni controale la frontiera dintre cele două ţări, pe unde trec un număr tot mai mare de migranţi ilegali pe ruta balcanică, potrivit unor surse ale poliţiei slovene, citate de AGERPRES.

Italia şi Slovenia, două ţări membre al UE, doresc 'să adreseze un mesaj clar traficanţilor şi migranţilor ilegali' pentru a face 'mai puţin atractivă' ruta din Balcani, care traversează Slovenia în direcţia Italiei şi spre vestul Europei, a declarat Marjan Stubljar, un purtător de cuvânt al poliţiei slovene.

Citește și: Vești uriașe pentru toți elevii! Măsură-bombă a Guvernului – Ecaterina Andronescu anunță că sunt bani

Această aşa-numită ''rută balcanică'' a fost utilizată de zeci de mii de solicitanţi de azil în 2015, înainte ca fluxul migranţilor spre Europa să scadă drastic, în special sub efectul unui pact încheiat de UE cu Turcia şi consolidarea controalelor la frontiere.

Cu toate acestea, Slovenia a înregistrat o creştere semnificativă a sosirilor provenind din Croaţia, stat membru al UE care nu face parte din spaţiul Schengen, de la 3.612 de migranţi în 2018 la 5.306 în primele şase luni ale anului 2019, potrivit poliţiei slovene.

Citește și: Articolul de lege care aruncă-n aer cazul fetiței târâte pe jos de procuror: ‘Nu este permis’

În Italia, ministrul de interne, Matteo Salvini (extrema dreaptă) a luat măsuri restrictive în materie de migraţie, între care interdicţia de acostare în porturile italiene pentru navele diverselor organizaţii neguvernamentale care salvează migranţi pe mare.

'După închiderea porturilor, reducând numărul de sosiri pe coastă cu 85% comparativ cu un an în urmă, astăzi închidem frontierele de est demonstrând seriozitatea intenţiilor noastre: colaborarea cu alte ţări europene pentru stoparea imigraţiei clandestine este posibilă', a declarat vicepremierul italian sâmbătă ziarului regional Messaggero Veneto.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Sorinei: Măsuri de lipsire a libertății unui om

Echipele binaţionale compuse din doi poliţişti italieni şi unul sloven vor patrula de-a lungul graniţei de 232 de kilometri dintre Slovenia şi Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.