Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patruzeci şi cinci de migranţi aflaţi în dificultate pe o ambarcaţiune au fost salvaţi de autorităţile malteze

Agerpres
migranti canalul manecii

Patruzeci şi cinci de migranţi aflaţi în dificultate pe o ambarcaţiune, între care o femeie gravidă, au fost salvaţi miercuri de autorităţile malteze care au evacuat-o pe femeie cu elicopterul, iar pe ceilalţi i-au transferat pe o navă a gărzii de coastă, informează France Presse potrivit Agerpres.

"Migranţii au fost transferaţi pe o navă de patrulare şi sunt în drum spre Malta", a declarat o purtătoare de cuvânt a Gărzii de coastă malteze, precizând că femeia însărcinată a fost transportată cu un elicopter, fără a indica starea sănătăţii acesteia.

Cei 45 de migranţi emiseseră mai devreme, în cursul zilei, un semnal SOS prin Alarm Phone, un număr de urgenţe pentru migranţii aflaţi în dificultate în Marea Mediterană gestionat de voluntari, afirmând că ambarcaţiunea din lemn în care se aflau se confrunta cu dificultăţi după două zile pe mare.

"O femeie însărcinată sângerează şi ar putea să-şi piardă copilul", indicase Alarm Phone pe Twitter, adăugând că persoanele aflate la bord, între care copii, suferă de lipsă de apă potabilă.

"Cerem forţelor armate malteze să trimită o navă de salvare înainte ca situaţia să se deterioreze şi mai mult şi ca vieţi să fie pierdute", a declarat Sea Watch International, o organizaţie neguvernamentală umanitară care îşi trimisese avionul de recunoaştere Moonbird pentru a verifica poziţia navei.

Nava umanitară Ocean Viking, administrată de SOS Mediterana şi Medici fără Frontiere (MSF), caută la rândul său un port sigur pentru circa 110 persoane salvate marţi.

MSF a indicat că autorităţile libiene au cerut ca aceste persoane să fie trimise în Libia, ceea ce ONG umanitară refuză să facă.

ONU şi diferite ONG umanitare amintesc că persoanele repatriate în Libia se confruntă cu încălcări ale drepturilor omului în centrele de primire.

Un alt grup de 108 migranţi a debarcat tot miercuri pe insula italiană Lampedusa, unde în ultimele săptămâni au debarcat în total 570 de migranţi, relatează agenţia EFE. Sistemul de securitate este în colaps, a avertizat secretarul general al sindicatului poliţiei locale. Migranţii au fost conduşi la tabăra amenajată în insulă şi care este depăşită de sosirile recente, a declarat primarul din Lampedusa, Toto Martello. Cei 108 migranţi au ajuns în Lampedusa în mod autonom cu o ambarcaţiune care nu se numără printre cele ajutate de diferitele ONG-uri ce salvează pe Mediterana migranţii care doresc să ajungă în Europa

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.