Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paul Stănescu, despre referendumul local pentru schimbarea denumirii județului Olt-Romanați: 'Nu ne poate face decât mai puternici'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Paul Stănescu

Preşedintele PSD Olt, vicepremierul Paul Stănescu, a declarat sâmbătă, referitor la referendumul local pentru schimbarea denumirii judeţului, că atribuirea denumirii Olt-Romanaţi "nu ne poate face decât mai puternici", scrie Agerpres.

"Cred că în an centenar este foarte important pentru noi, toţi locuitorii judeţului, să votăm astăzi nu neapărat schimbarea numelui, ci alături de Olt să votăm sintagma Romanaţi pentru că asta nu ne poate face decât mai puternici, atât din punct de vedere spiritual, cultural, artistic. Şi cred în primul rând că este o reparaţie morală şi istorică vizavi de toţi cetăţenii care sunt în dreapta Oltului a judeţului Olt. Eu sper că acest lucru se va înfăptui astăzi. Sper să vină la vot deşi îmi spuneaţi astăzi că prezenţa nu e aşa de bună, eu sunt convins că oltenii sunt oameni foarte muncitori şi cred că în această după amiază şi mâine, fiind duminică, zi liberă de la Dumnezeu, sper să vină la vot şi să avem un procent mare, pentru că asta înseamnă şi democraţie şi eu sunt convins că şi referendumul pentru revizuirea Constituţiei va fi valid la sfârşit cât şi referendumul nostru local, care pentru noi, oltenii,cred că este foarte important", a spus Paul Stănescu.

Citește și: Prahova: Persoana care a votat la două secții diferite este elev în primul an la Școala de Poliție din Câmpina

Stănescu a subliniat că în cazul validării referendumului local, procedura prevede un vot ulterior în Parlament, iar legea votată de Parlament va stipula ca documentele actuale să fie schimbate la termenul de expirare, cetăţenii nefiind nevoiţi să îşi schimbe diferite tipuri de acte ca urmare a schimbării denumirii judeţului. 

"Eu sunt convins că judeţul nostru, la finalul acestui referendum şi în urma legii din Parlament, că asta-i procedura, cred că se va numi Olt-Romanaţi, un judeţ mult mai puternic, mult mai bogat, din toate punctele de vedere", a concluzionat Paul Stănescu. 

Vicepremierul a votat sâmbătă după amiaza, la Slatina, la Colegiul Naţional "Ion Minulescu", pe lista suplimentară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.