Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paul Stănescu recunoaște BLATUL dintre Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis: 'Și-a schimbat părerea după o întâlnire cu el'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Viorica Dăncilă Iohannis Dăncilă Stănescu

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că relaţia cu Viorica Dăncilă s-a răcit când i-a cerut acesteia să nu organizeze Congres în 2019 şi să nu candideze la preşedinţie, iar deşi iniţial acceptase, fostul premier şi-a schimbat părerea în urma unei discuţii tete-a-tete cu Klaus Iohannis. Stănescu a mai afirmat că Dăncilă a vrut să-l dea afară din partid după alegerile europarlamentare.

„Poate aş face şi o istorie scurtă, trăită la Bucureşti: am trecut în opoziţie cu Liviu Dragnea, pentru că am considerat că partidul merge într-o direcţie greşită, lucru care s-a adeverit. Cu doamna Dăncilă am avut o discuţie tete-a-tete înainte de a accepta propunerea de preşedinte executiv şi am rugat-o două lucruri: să nu facem congres în 2019, să facem congres în ianuarie-februarie 2020 şi i-am spus doamnei să nu candideze.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Ce a pierdut fostul șef PSD

Am bătut palma, adică doamna a fost de acord, dar mariajul nostru a durat câteva zile. Am mers la Cotroceni, la consultarea cu votul în diaspora, unde preşedintele a consultat partidele, în formula Dăncilă, Fifor, Stănescu, Ciolacu, Teodorovici şi după ce am avut o convorbire la Cotroceni şi am stat în acest format de cinci la masă 10 minute, a rugat-o pe doamna premier Dăncilă în funcţie să stea de vorbă cu dumneaei câteva minute. Întâlnirea cred că a durat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, doamna Dăncilă ne-a spus că vrea congres imediat. Eu i-am spus, doamna Dăncilă, doamna premier, nu ştiu cum am spus, 'pe mine în condiţiile date m-aţi pierdut, pentru că am stabilit că nu facem nişte lucruri şi dumneavoastră aţi ţinut doar câteva zile'. Eram câţiva colegi şi toţi au spus că nu vor congres. Doamna Dăncilă fiind premier, obedienţa unora...ştiţi bine, a făcut congres.

Citește și: Olguța Vasilescu îl curentează pe Klaus Iohannis: Am o vagă bănuială

Eu am fost la congres, nu am votat, s-a votat, s-a ales preşedintă. Sigur, era clar că alegerea dumneaei era şi despre candidatura dumneaei, asta era miza. Eu m-am retras, ce a urmat, aţi văzut cu toţii.“, a afirmat Stănescu.

Paul Stănescu a mai relatat că fostul premier şi lider al partidului a încercat să scape de el.

Citește și: Decizie grea pentru complicele lui Dincă! Magistrații i-au respins solicitarea azi

„Mai mult, doamna Dăncilă chiar a vrut să mă elimine din partid, pentru că nu am spus altceva decât ceea ce cred eu şi ceea ce cred că e bine pentru partid. Sunt omul care reuşesc să despart relaţiile de amiciţie cu anumiţi colegi, atunci când e vorba de partid, de chestiunile de partid. Din păcate, am avut cel mai slab rezultat din istoria prezidenţialelor, care sigur, după perioada Dragnea, ne-a tras din nou în jos.

E o perioadă grea pentru partid, perioadă de reconstrucţie a noastră, dar sperăm cu multă luciditate, şi toţi colegii mei cred că au învăţat din ceea ce au făcut rău şi spun încă o dată şi chiar apăsat ...obedienţa unora vizavi de şef nu e în regulă niciodată, pentru că partidul nu poate fi condus de o persoană, partidul poate fi condus de o echipă şi nu la modul formal. Şi la Olt aşa am făcut. Că nu există nimeni să le ştie pe toată şi el să gândească cel mai bine. Dar e istorie, sunt foarte mulţi colegi foarte hotărâţi să reconstruim partidul, cred că avem multe cioburi în multe părţi, dar în această perioadă vom pune umărul şi cred că PSD va fi acolo unde îi este locul: cel mai mare partid din România.“, a precizat Stănescu.

Citește și: Victorie pe plan european pentru Laura Codruța Kovesi

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.