Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pauliuc (PNL): Planul de Combatere a Cancerului, o prioritate pentru viitorul Guvern

facebook.com
Nicoleta Pauliuc

Încep să apară informaţii despre negocierile care se poartă între PSD şi PNL în ceea ce priveşte stabilirea programului de guvernare al cabinetului care ar urma să fie condus de Marcel Ciolacu. Senatoarea liberală Nicoleta Pauliuc, promotoare a mai multor proiecte legislative în favoarea bolnavilor de cancer, susţine că partidele din coaliţie au căzut de acord privind introducerea implementării Planului naţional pentru prevenirea şi combaterea cancerului (PNCC) printre priorităţile viitorului Guvern. Decizia vine în contextul în care asociaţiile bolnavilor de cancer aşteaptă finalizarea normelor de aplicare a legii de către Ministerul Sănătăţii şi critică blocajul existent în acest moment.

Am fost la negocierile pe Sănătate din coaliţie  şi am primit asigurări, din partea celor prezenţi, că implementarea Planul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Cancerului va fi o prioritate pentru viitorul Executiv. Am susţinut, în faţa colegilor din PNL şi PSD, introducerea, în cadrul obiectivului 6 (Prevenţia şi programele de sănătate), a unei precizări clare că <>. Am primit asigurări că solicitarea mea şi a bolnavilor oncologici va fi respectată. Consider că aceasta este expresia voinţei politice a coaliţiei şi ea trebuie respectată de Ministerul Sănătăţii. Sper din toată inima că, odată cu instalarea noului Guvern, acest nod gordian va fi dezlegat şi că angajamentele pe care ni le-am asumat cu toţii vor fi respectate în conformitate cu legile ţării, Constituţia şi voinţa politică explicit exprimată în acest sens”, a scris, pe pagina de Facebook, şefa Organizaţiei Femeilor Liberale, Nicoleta Pauliuc.

La negocierea programului de guvernare pe zona de Sănătate, din partea PSD au participat Florian Bodog,  Florin Buicu, Leonard Azamfirei, Adrian Streinu Cercel, Remus Mihalcea, Elena Dinu şi Alexandru Rogobete, iar din partea PNL au fost prezenţi Dan Motreanu, Gheorghe Flutur, Andrei Baciu şi Nicoleta Pauliuc.

Precizările senatoarei PNL despre discuţiile din coaliţie vin în contextul declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, că se lucrează la modificarea Planului anti-cancer devenit lege la sfârşitul lui 2022 şi care ar trebui aplicat începând cu a doua jumătate a acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.