Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât de des să iei pauze, dacă ai un loc de muncă sedentar?

The Conversation
statul la birou sedentarism

În domeniul locurilor de muncă sedentare, în care oamenii își petrec o parte semnificativă a zilei stând la un birou sau muncind la calculator, importanța pauzelor nu poate fi supraevaluată. Corpul uman nu este proiectat pentru perioade lungi de inactivitate, așa că includerea pauzelor regulate în ziua de lucru este esențială pentru menținerea bunăstării fizice și mentale, relatează Rador Radio România.

Frecvența la care trebuie luate pauzele în timpul lucrului într-o poziție așezată poate varia în funcție de preferințele personale, cerințele postului și considerentele individuale de sănătate. Cu toate acestea, recomandarea generală este să luați o pauză la fiecare oră.

Efectele negative

Regula 60-60-60 este adesea sugerată, încurajând oamenii să se ridice, să se întindă sau să se miște timp de cel puțin 60 de secunde pentru fiecare 60 de minute de lucru la birou. Această practică simplă ajută la combaterea efectelor negative ale stării prelungite pe scaun, cum ar fi circulație deficitară, rigiditate musculară și oboseală. În plus, luarea unor pauze scurte în timpul zilei poate contribui la creșterea productivității și a clarității mentale. Creierul uman funcționează optim atunci când i se acordă odihnă periodic, permițând o mai bună focalizare și concentrare atunci când revine la muncă. Pauzele oferă o oportunitate pentru a vă deconecta de la ecran, de a vă reseta mintea și de a vă întoarce cu un sentiment reînnoit de energie și creativitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.