Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pavel Filip a fost ales în unanimitete președinte al Partidului Democrat din Moldova

pavel filip

Fostul premier al Republicii Moldova Pavel Filip a devenit sâmbătă noul preşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), cu votul unanim al celor aproape 700 de participanţi la cel de-al IX-lea congres, extraordinar, al formaţiunii, a relatat Radio Chişinău, informează Agerpres.

Citește și: Uniunea Europeană și Franța îndeamnă Rusia și Ucraina să profite de impulsul schimbului de prizonieri

Pavel Filip a fost singurul candidat, propus de preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

Într-un raport prezentat în deschiderea Congresului, Filip a lansat o serie de acuzaţii la adresa actualei guvernări, pe care a numit-o 'hibridă' şi 'împotriva firii'.

'În trei luni de la venirea la putere, viziunea ei a fost şi rămâne răfuiala cu oponenţii politici, dosare la comandă politică, indicaţii date procurorilor şi concedierea profesioniştilor în favoarea membrilor de partid', a afirmat fostul premier, potrivit sursei citate.

El a mai învinuit coaliţia de guvernământ de 'trădare a intereselor naţionale', comparând situaţia în care se află în prezent Republica Moldova cu agresiunea armată din 1992, deoarece 'suntem martorii unui atac direct asupra suveranităţii naţionale şi a securităţii regionale'.

Potrivit lui Filip, una dintre cele mai mari greşeli ale PDM ar fi fost că nu a răspuns politic adecvat la 'campania de demonizare la care a fost supus partidul şi liderii lui'. În acelaşi timp, el a afirmat ca 'PDM are cea mai profesionistă echipă' şi şi-a îndemnat colegii 'să pună umărul la transformarea partidului în unul de esenţă europeană, cu orientare socială'.

La rândul său, fostul preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu, a declarat ca desfăşurarea congresului încheie un capitol din istoria partidului, iar Dumitru Diacov a calificat crearea Alianţei PSRM-ACUM drept 'un accident', alegerile locale urmând să devină un test pentru PDM, care i-ar permite să revină pe scena politică.

La 24 iunie, fostul lider al formaţiunii, Vlad Plahotniuc, şi-a anunţat demisia de la şefia partidului, iar ulterior a renunţat şi la mandatul de deputat, aminteşte Radio Chişinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.