Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pavel Filip: Starea de urgență e favorabilă și pentru Dodon, și pentru Sandu

facebook.com
Pavel Filip

Preşedintele Partidului Democrat, Pavel Filip, consideră că introducerea stării de urgenţă este favorabilă atât pentru liderul PSRM Igor Dodon, cât şi pentru preşedinta Maia Sandu.

Potrivit Infotag, democratul a spus acest lucru în cadrul unei emisiuni de la postul TV8.

El a menţionat că preşedintele şi partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) "doresc ca actualul guvern interimar să supravieţuiască, dându-i acestuia doar împuterniciri şi, de fapt, refuză să aprobe un cabinet cu drepturi depline".

"Introducerea stării de urgenţă este convenabilă pentru PAS, deoarece acesta va da în mod deschis toată vina asupra socialiştilor, care sunt acum responsabili de gestionarea crizei.

Şi este benefic pentru socialişti, deoarece păstrează controlul asupra instituţiilor statului şi vor folosi acest lucru până la alegerile anticipate, care, conform declaraţiilor lui Igor Dodon, vor avea loc în septembrie-octombrie", a spus democratul. Filip consideră că ceea ce se întâmplă este un "joc politic" şi îi pare foarte rău că prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi este implicat.

"Din interviul lui Igor Dodon, aflăm că introducerea stării de urgenţă este în cea mai mare parte necesară pentru a amâna posibilitatea dizolvării Parlamentului pentru o perioadă de două luni şi, de asemenea, că există intenţia de a atrage fonduri din rezervele Banca Naţională.

Este absolut clar că guvernul nici măcar nu ştia ce presupune planul de acţiune.

Sunt departe de a gândi că guvernul ia decizii în mod independent, se iau la partid (socialişti - "I.") şi sunt implementate rapid", a spus democratul.

El este surprins de faptul că starea de urgenţă nu implică un "lockdown", deoarece fără aceasta măsura îşi pierde sensul.

"Dar nimeni nu se va gândi la sănătatea cetăţenilor sau la gestionarea pandemiei, asistăm la o luptă între doi politicieni - Maia Sandu şi Igor Dodon.

Unul dintre ei se gândeşte cum să crească numărul de mandate de deputaţi (din cauza alegerilor anticipate - "I."), iar celălalt, cum să le păstreze pe cele disponibile", a subliniat Filip.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.