Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pavel Năstase: Am lansat procedura de achiziție a manualelor noi de clasa a V-a

inquamphotos.com / Octav Ganea
pavel nastase

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat, vineri, că a fost lansată procedura de achiziție pentru manuale noi de clasa a V-a, depunerea ofertelor urmând să se încheie în data de 16 iunie. "Conform programului de reînnoire a manualelor, anul acesta este rândul clasei a V-a. Am aprobat prin ordin de ministru programele școlare și am lansat procedura de achiziție pentru manualele noi de clasa a V-a. Suntem într-un grafic, astfel încât pe data de 16 iunie se termină depunerea ofertelor, urmează etapa de evaluare a acestor oferte. Pentru etapa de evaluare, am selectat cadre didactice din învățământul preuniversitar care au gradul I. (...) Sperăm că anul acesta, conform calendarului, să avem manuale școlare noi pentru clasa a V-a înainte de începerea școlii, în luna septembrie, adică în jur de data de 1 septembrie", a precizat ministrul Educației, la o conferință de presă.

El a spus că, potrivit calendarului, reînnoirea și revizuirea tuturor manualelor din învățământul preuniversitar ar trebui să se încheie în anul 2026, ceea ce înseamnă un orizont de timp foarte îndepărtat și, de aceea, a gândit un proiect prin care această procedură să se finalizeze în 2020. Ministrul Educației a menționat că, la începutul anului școlar 2017 — 2018, ar putea fi lansată producția de manuale școlare simultan pentru clasele VI — VIII, astfel încât să elevii să aibă toate manualele de gimnaziu noi, dar și revizuite în anul școlar 2018 — 2019. "Între timp, pregătim programele școlare pentru liceu, pentru toate clasele de liceu, a IX-a — a XII-a, astfel încât să putem avea simultan manualele școlare pentru clasele de liceu relativ la anul școlar 2019 — 2020. Altfel spus, procesul de reînnoire a manualelor, care inițial era prevăzut să se termine în 2026, se va termina în 2020", a subliniat Năstase, conform Agerpres.

El a adăugat că "toată lumea solicită o simplificare a manualelor, relaționată și cu greutatea ghiozdanului", care "afectează sănătatea copiilor". În paralel, față de manualele pe hârtie, Ministerul Educației Naționale va dezvolta și o platformă de Resurse Educaționale Deschise, a mai anunțat Pavel Năstase, menționând că "este un concept foarte modern care va permite profesorilor din învățământul preuniversitar să-și publice modele de lecție, care vor fi la dispoziția celorlalți profesori care predau disciplina respectivă și la dispoziția elevilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.