Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PayPal confirmă intenția de a-și lansa propria monedă stabilă. PayPal Coin va fi susținută de dolarul american

luba.ro
paypal criptomonede bitcoin

Gigantul american fintech PayPal Holdings și-a confirmat intenția de a-și lansa propria monedă stabilă, numită PayPal Coin. Dezvoltarea unei monede stabile interne a fost descoperită pentru prima dată în codul sursă al aplicației pentru iPhone a Paypal de către dezvoltatorul Steve Moser, conform cointelegraph.com

Confirmând dovezile găsite în aplicația PayPal, Jose Fernandez da Ponte, vicepreședintele senior al PayPal pentru cripto și monede digitale, a declarat pentru Bloomberg News:

„Explorăm o monedă stabilă; dacă și când încercăm să mergem mai departe, desigur, vom lucra îndeaproape cu autoritățile de reglementare relevante.”

Descoperirea lui Moser a scos la iveală faptul că PayPal este în curs de construire a monedei PayPal, care va fi susținută de dolarul american. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al PayPal a clarificat că codurile sursă ale aplicației pentru iPhone au fost dezvoltate într-un hackathon recent.

În timp ce activul digital al PayPal este în curs de dezvoltare, numele, sigla și caracteristicile jetonului intern pot fi modificate înainte de lansare. Sprijinind dezvoltarea continuă, PayPal a lansat anterior noi funcții care permit utilizatorilor să cumpere, să păstreze și să plătească cu monede digitale.

da Ponte a subliniat, de asemenea , într-un interviu din noiembrie 2021, că PayPal „nu a văzut încă o monedă stabilă care să fie creată special pentru plăți”. Potrivit acestuia, o monedă stabilă ar trebui să susțină plăți la scară, asigurând în același timp securitatea rețelei, adăugând:

„Ar trebui să existe claritate cu privire la regulament, cadrele de reglementare și tipul de licențe care sunt necesare în acest spațiu.”

Pe lângă lansarea propriei monede stabile, PayPal a luat și măsuri proactive pentru a răspândi servicii legate de criptomonede în jurisdicții din afara Statelor Unite.

În septembrie 2021, compania a anunțat lansarea de noi servicii de tranzacționare Bitcoin pentru piața din Regatul Unit. După cum a raportat Cointelegraph, clienții pot tranzacționa criptomonede majore, inclusiv Bitcoin ( BTC ), Ether ( ETH ), Litecoin ( LTC ) și Bitcoin Cash ( BCH ).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.