Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paza de coastă a Tunisiei a interceptat într-o singură noapte 246 de migranţi ce încercau să ajungă pe mare în Europa

Tunisia

Garda naţională maritimă tunisiană a zădărnicit 19 tentative de emigrare ilegală într-o singură noapte, sâmbătă spre duminică, interceptând în total 246 de migranţi, majoritatea tunisieni, a anunţat luni Ministerul de Interne al Tunisiei, informează AFP potrivit Agerpres.

Ambarcaţiunile detectate de paza de coastă transportau 217 de tunisieni şi 29 de cetăţeni ai altor ţări, care încercau să traverseze pe mare spre Europa din mai multe locuri de pe coasta tunisiană, a precizat ministerul într-un scurt comunicat. Dintre aceste persoane, trei sunt căutate şi urmărite de justiţie, a adăugat ministerul, fără a oferi alte detalii.

Sâmbătă, paza de coastă a salvat 37 de migranţi în largul oraşului Bizerte (nord), după o pană la ambarcaţiunea lor improvizată, ce venea dinspre coasta algeriană.

Punându-şi viaţa în pericol, mii de maghrebieni încearcă în mod regulat să traverseze Marea Mediterană pe ambarcaţiuni ilegale, în încercarea de a ajunge în Europa, unde speră să găsească de lucru şi perspective de trai mai bun.

După un vârf de plecări din Tunisia în 2011, urmat de o puternică scădere, numărul de plecări a crescut din nou din 2017, în timp ce Tunisia se confruntă cu o majorare a şomajului şi persistă inegalităţi profunde, la zece ani de la revoluţie.

De la începutul acestui an şi până la mijlocul lui septembrie, 8.581 de persoane au fost interceptate în timp ce încercau să ajungă în Europa pe mare dinspre costa tunisiană, potrivit statisticilor Ministerului de Interne al Tunisiei. Dintre acestea, 2.104 erau străini.

În primele opt luni ale lui 2020, mai mult de 8.000 de tunisieni au ajuns în Italia, potrivit ONU.

În timpul unei vizite întreprinse în august la Tunis, ministrul italian al afacerilor externe Luigi di Maio a avertizat că nu va fi loc pentru migranţii sosiţi ilegal în Italia, după ce a anunţat operaţiuni de repatriere a tunisienilor începând din 10 august.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.