Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paza de Coastă din Italia a salvat 300 de migranţi în largul insulei Lampedusa

Black News
migranti salvati

Paza de Coastă din Italia a salvat aproximativ 300 de migranţi de pe o barcă supraîncărcată care întâmpina probleme în Marea Mediterană încercând să ajungă în Europa, relatează Reuters.

Unii dintre migranţi pluteau în apă când echipele de salvare au ajuns la barcă, la circa 22 de km de coasta insulei Lampedusa din sudul Italiei.

La operaţiune, desfăşurată în cursul nopţii de miercuri spre joi, au participat trei nave şi un elicopter, a precizat Paza de Coastă într-un comunicat.

Au fost salvate 296 de persoane, dintre care 14 femei şi 8 copii.

Italia se confruntă cu o creştere semnificativă a numărului de bărci cu migranţi în ultimele săptămâni, iar aceste noi sosiri vor pune o presiune şi mai mare asupra guvernului condus de premierul Mario Draghi de a ajunge la un acord cu partenerii din UE în privinţa gestionării afluxului, potrivit Agerpres.ro.

Alţi 203 migranţi care călătoreau cu trei bărci separate au fost debarcaţi în ultimele două zile în regiunea Calabria din sud, amplificând presiunea asupra capacităţii de salvare a Italiei.

Un număr de 61.935 de migranţi au ajuns până acum în Italia în 2021, arată date ale Ministerului de Interne, comparativ cu 32.542 de migranţi în aceeaşi perioadă a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.