Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paza de Coastă elenă a tras focuri de avertisment spre o ambarcaţiune suspectă, anunță Ambasada Greciei la București

goolets.net
grecia turcia

Ambasada Greciei la Bucureşti a oferit clarificări despre un incident produs în Marea Egee, precizând că o navă a Pazei de Coastă elene a tras focuri de avertisment după observarea unei ambarcaţiuni care venea din Turcia şi avea un comportament suspect.

"La scurt timp după miezul nopţii, un vas al Gărzii de Coastă elene, în timp ce patrula, a reperat în zona maritimă în apropierea coastei de vest a insulei Rodos, un iaht alb care se deplasa în mod suspicios aproape de coastă, fără lumini de navigaţie aprinse. După utilizarea continuă a semnalelor sonore / luminoase din partea echipajului vasului Gărzii de Coastă către iaht, pentru ca acesta să se oprească pentru control, comandantul iahtului nu s-a conformat şi a mărit viteza, efectuând manevre periculoase şi încercând să lovească vasul Gărzii de Coastă", anunţă Ambasada Greciei de la Bucureşti, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Citește și: Lovitură de teatru! Frații lui Emi Pian, suspectați de tentativă de omor

"S-au tras focuri în zone sigure, în conformitate cu regulile de angajare, pentru ca iahtul să se imobilizeze pentru control. După ce a fost urmărit, iahtul s-a deplasat către coasta turcă și a intrat în apele teritoriale turce însoțit de două nave de patrulare turce, care au ajuns în zonă", precizează Ambasada Greciei, citând un comunicat al Gărzii de Coastă elene.

Garda de Coastă din Turcia a acuzat, marţi, că autorităţile grece au tras focuri de armă spre o ambarcaţiune civilă şi că trei persoane, doi cetăţeni turci şi un sirian, au fost răniţi în incidentul produs în Marea Egee. De asemenea, potrivit autorităţilor turce, ambarcaţiunea s-a scufundat, informează cotidianul Hurriyet.

Citește și: Opinie: Lecția de manual dată de Poliția Capitalei, în cazul uciderii lui Emi Pian .

Potrivit autorităţilor elene, citate de cotidianul Ekathimerini, ambarcaţiunea suspectă transporta imigranţi din Turcia spre Grecia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.