Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paznic israelian, înjunghiat de un palestinian la Ierusalim

Un palestinian a înjunghiat şi rănit grav un paznic israelian duminică, la Ierusalim, a anunţat poliţia, care a catalogat atacul drept ”terorist”, relatează AFP, scrie agerpres.ro.

Atacul a avut loc în principala autogară din oraş, pe fondul tensiunilor puternice provocate de decizia americană de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld, atacatorul a fost arestat.

Rosenfeld a catalogat atacul, pe Twitter, drept ”terorist”.

Potrivit unor surse medicale, paznicul, în vârstă de 25 de ani, a fost evacuat la spital prezentând răni ”în partea de sus a corpului”.

Atacatorul, originar din Cisiordania ocupată, în vârstă de 24 de ani, a fost rănit la cap, potrivit aceleiaşi surse, care nu a oferit alte precizări.

Mii de persoane au manifestat duminică, a patra zi consecutiv, în Orientul Mijlociu şi în străinătate, în semn de protest faţă de decizia controversată a preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, un gest de ruptură faţă de decenii de diplomaţie americană şi internaţională.

Patru palestinieni au fost ucişi, începând de joi, în Fâşia Gaza - doi în confruntări cu militari şi doi membri ai mişcării islamiste Hamas, în raiduri aeriene israeliene ca ripostă faţă de tiruri de obuze din enclava palestiniană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.