Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PDL: Basescu a procedat corect în cazul Ponta

pdl

Prim-vicepresedintele PDL, Dorin Florea, a declarat marti, la Târgu Mures, ca seful statului a procedat corect în cazul dezvaluirilor facute în legatura cu presupusa calitate de fost ofiter acoperit a lui Victor Ponta si ca acesta ar fi trebuit sa demisioneze mai de demult.

'Mie mi se pare ca da, Traian Basescu a procedat corect (...) Din punctul meu de vedere, Ponta trebuia sa îsi dea demisia de mult, când au aparut primele lucruri ciudate sau ascunse. Daca venea si spunea ca nu si-a facut el lucrarea (de doctorat, n.r.), ca i-a facut-o asistentul, nu era nicio suparare 'uitati, aici o rup, în fata întregii tari, si o arunc la cos'. Era un lucru recunoscut si într-adevar probabil trecut cu vederea, dar din punct de vedere moral, nu îl scutea sa îsi dea demisia (...) Într-o tara normala, trebuia ca demisia sa fie de mult pe masa', a sustinut Florea.
Acesta crede ca scandalul declansat poate schimba rezultatele competitiei politice în alegerile prezidentiale, întrucât 'un popor responsabil caruia nu îi e indiferent viitorul ar trebui sa fie interesat serios de ceea ce se petrece pe plan politic'.
Prim-vicepresedintele PDL a mai spus ca este foarte afectat de ceea ce se întâmpla pe scena politica româneasca si ca i se confirma 'un blestem' potrivit caruia 'în România se poate întâmpla orice', iar din acest motiv imaginea externa a tarii este tot mai afectata.
'Efectiv sunt dat peste cap pentru ca nu-mi pun doar problema unei lupte între niste politicieni obraznici si care cred ca chiar pot sa faca orice în fata poporului, îmi pun problema cum esti vazut în strainatate. România, din moment ce apartine Europei, trebuie sa se fereasca de comportamentele care sunt privite ca ciudatenii, care îti afecteaza întreaga tara, întreaga generatie de tineri din România, de oameni care au aspiratii si vocatii europene. A fost o mândrie sa apartinem Europei si acum sa te vezi în situatia în care, practic, ti-e rusine sa mai mergi undeva, pentru ca acestea sunt niste lucruri care nu sunt privite cu admiratie nicaieri. Nicaieri în lume nu esti privit cu admiratie când tu te comporti ca la usa cortului sau pur si simplu ai impresia ca poti spune orice, când vrei', a accentuat Dorin Florea.
Potrivit lui Florea, acest scandal afecteaza relatiile externe în sensul ca 'atunci când esti gainar, esti tinut la colt' si ca atunci când esti privit cu neîncredere, cu suspiciune, nu ai ce sa cauti sa reprezinti poporul.
Dorin Florea îl considera la fel de vinovat si pe fostul sef al SIE, Teodor Melescanu, candidat la Presedintia României, caruia îi imputa ca ar fi atras serviciul de informatii în 'mocirla politica'.
'E foarte grav ca un sef de serviciu sa nu dea informatiile de care are nevoie un sef de stat. Nu ma refer la gainariile sau la o serie de lucruri care se leaga de oamenii politici. Cum aceste informatii nu ti-au fost date, pot sa nu îti dea informatii de care poti sa uzezi într-o relatie internationala, într-o pozitie pe care trebuie sa o exprimi sau într-o dezbatere care îi intereseaza pe partenerii tai. E un lucru foarte grav ce a facut domnul Melescanu, ducând mocirla politica într-un serviciu de informatii', a precizat Dorin Florea.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.