Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PDL: Iohannis e mai român decât crede Victor Ponta

Theodor Stolojan

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis  este mai român decât crede Victor Ponta spune europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan.

În opinia fostului premier, "sunt două elemente noi care definesc această campanie electorală, comparativ cu precedentele. În primul rând, cetăţenii români care locuiesc în afara României doresc să participe la vot într-un număr mult mai mare decât până în prezent şi din păcate, actualul Guvern nu doreşte să le asigure condiţii (...). Acest Guvern ştie foarte bine că românii de acolo nu-l susţin pe Ponta şi în consecinţă se opun înfiinţării mai multor secţii de votare".
Theodor Stolojan deplânge "coborârea campaniei la un nivel primitiv": "Al doilea element care defineşte această campanie electorală, indus de către PSD este coborârea campaniei electorale la un nivel primitiv. Ne întâlnim cu idei lansate în spaţiul public de către PSD, că Iohannis ar dori ruperea Ardealului de România. Alţii din păcate apelează la ideea că dacă eşti cetăţean român de altă etnie, n-ai dreptul să fii ales, să candidezi pentru Preşedinţia României. Deci se apelează la elemente că Iohannis n-ar fi român, n-ar fi ortodox. Iohannis e creştin, e cetăţean român, are toate drepturile să participe la această competiţie. Asemenea elemente de primitivism nu au ce căuta într-o campanie electorală într-o ţară membră a Uniunii Europene şi care şi-a asumat valori europene".
Europarlamentarul PDL spune, la RFI, că "Iohannis sigur că nu seamănă cu ce suntem obişnuiţi, ca imagine şi stil de politician format în aceşti 25 de ani de tranziţie în România. Omul este serios, omul a demonstrat prin fapte că a făcut ceva în viaţa lui, că este mai român decât crede domnul Ponta (...). Este un om care, sigur, are momente în care poate vorbeşte mult mai puţin decât sunt obişnuiţi politicienii români, dar este un om care are foarte clar meritele conturate şi pentru care merită să fie votat de către români".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.