Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PDM și PSD au semnat un acord de colaborare, prin care se dorește 'apropierea celor două maluri ale Prutului, prin fapte, nu prin vorbe'

știri.md
marcel ciolacu pavel filip pdm moldova

La o conferință de presă la București, Partidul Democrat din Moldova și Partidul Social-Democrat au semnat, un acord de colaborare, notează știri.md

Președintele PDM a menționat, că prin acest acord de colaborare va avea loc „apropierea celor două maluri ale Prutului, prin fapte, nu prin vorbe”.

Liderul democrat a mulțumit Bucureștiului pentru suportul constant acordat Republicii Moldova, menționând că „România mereu a fost un avocat, un prieten și un partener în parcursul european al țării noastre”. „România este principalul nostru partener comercial, dar și mai important este că ne leagă istoria, cultura, limba și valorile”, a subliniat Pavel Filip.

Liderul democrat a amintit în context despre ajutorul acordat de România acum trei ani, când se afla în fruntea Guvernului: împrumutul de 150 mln euro, dar și despre alte ajutoare umanitare oferite, în special donațiile de vaccin și suportul în lupta împotriva COVID-19. Liderul democrat a menționat că în perioada în care PDM și PSD au fost la guvernare în cele două țări, Republica Moldova și România s-au apropiat mai mult ca niciodată. „Am decis să lăsăm faptele să vorbească pentru noi. Să asigurăm interconectarea infrastructurii pe ambele maluri. Am lansat mai multe proiecte care urmau să integreze sistemele pe transport, comunicații, mediu, securitate, educație și cultură și să apropie și mai mult țările noastre”, a declarat liderul democrat.

Un obiectiv pe care și-l propune PDM în următorii 4 ani este controlul comun la frontieră. „În așa mod vedem noi apropierea celor două maluri ale Prutului: prin fapte, nu prin declarații. Prin proiecte concrete, prin interconectarea infrastructurii. Să oferim cetățenilor noștri un spațiu comun de comunicare, transport, securitate, un spațiu comun de istorie, limbă, cultură, valori, așa cum a fost și este inclusiv din punct de vedere istoric. Avem același sânge. Și asta nu ne-o poate lua nimeni niciodată”, a mai spus Pavel Filip.

Marcel Ciolacu, președintele PSD din România, a opinat că „există o situație încordată în Republica Moldova. Există posibilitate ca în Republica Moldova să nu se poată crea o majoritate europeană”. Despre PDM a menționat că este unica formațiune politică care are un plan național structurat, proeuropean. „O să vă susținem în acest proiect european, dar mai ales vom susține parcursul european al Republicii Moldova”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.