Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PE a decis: Adio tarifelor de roaming!

roaming

Pachetul telecom, care prevede interzicerea taxelor suplimentare pentru roaming la utilizarea telefoanelor mobile în alte state din UE, a fost adoptat marți de Parlamentul European. Nu vom mai plăti taxă de roaming pentru a suna, trimite mesaje sau utiliza internetul mobil începând cu 15 iunie 2017.

Între timp, începând cu 30 aprilie 2016, taxele de roaming (adăugate la preţul plătit acasă) nu trebuie să depăşească 0,05 euro pe minut pentru apelurile vocale, 0,02 euro pentru mesajele text (SMS) sau 0,05 euro pe megabyte la utilizarea internetului mobil, se arată într-un comunicat al PE.

Totodată, noul pachet include și o serie de noi reguli cu privire la dreptul la acces internet.

Astfel că noua lege va obliga companiile care oferă acces la internet să trateze tot traficul în mod egal, fără să blocheze sau să încetinească livrarea conţinutului, a aplicaţiilor sau a serviciilor transmise de anumiţi emiţători sau recipienţi, dacă acest lucru nu este cerut de sentinţe judecătoreşti sau de legi sau dacă aceste decizii nu sunt luate pentru a preveni aglomerarea reţelei sau pentru a combate atacurile cibernetice.

Dacă sunt necesare astfel de măsuri de management al traficului, ele vor trebui să fie "transparente, nediscriminatorii şi proporţionale", şi să nu dureze mai mult decât este necesar.

Totodată, noul proiect legislativ prevede că furnizorii de internet vor fi obligaţi să ofere utilizatorilor care semnează contracte de internet fix sau mobil explicaţii clare privind vitezele de descărcare şi încărcare (comparativ cu vitezele anunţate) la care se pot aştepta în realitate. Orice diferenţă semnificativă va activa dreptul de terminare a contractului sau de a primi compensaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.